OWD działania - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 15 paź 2015, 10:07

Deczyja o uchylaniu sie w zeszłym roku wydana. Teraz dostaje wniosek o podjecie działan.
Wezwałam dłużnika - minął termin i co teraz robie?
Wysyłam informacje do OWW i Komornika o podjętych działaniach? to znaczy pisze w pismie ze dłuznik mimo prawidłowo doreczonego wezwania nie wstawił sie na wywiad i ze decyzjia o uznaniu dłużnika za uchylającego była wydana w zwszłym okresie?

Wniosek do prokuratury i starostwa nie wysyłamy?tAK?
Michalina99

Napisano: 15 paź 2015, 10:18

i czy po tym jak wezwałam dłuznikana wywiad powinnam napisac zapytaniedo komornika czy w okresie ostatnich 6 m wywiazuje ie z obowiązań?
Michalina99

Napisano: 15 paź 2015, 10:28

Wysyłasz inf. do KS i do OWW i koniec
MiM

Napisano: 15 paź 2015, 10:32

w ustawiepisze że (..) nie wszczyna sie postepowania dotyczącego uznania dłużnika alimentacyjnego za uchylająego sie od zobowiązań alimentacyjnych, jeżeli poprzednio wydana decyzja o uznaniu dłużnika alimentacyjnego za uchylającego os zobowiązań alimentacyjnych pozostaje w mocy.
Do kiedy ta decyzja pozostaje w mocy? Prosze wytłumaczcie mi to. :oops:
Michalina99

Napisano: 15 paź 2015, 12:17

:?:
Michalina99

Napisano: 15 paź 2015, 12:19

Ta decyzja pozostaje w mocy do zawsze.
Chyba, ze się uchyli, wygaśnie, itd.
olek12

Napisano: 15 paź 2015, 12:21

a kiesy sie uchyli a kiedy wygasnie?
Michalina99

Napisano: 15 paź 2015, 12:27

Jak ją uchylisz lub ją wygasisz.
Dłużnik umrze, dłużnik spłaci wszystkie zaległości, wierzycielka wycofa egzekucję i postępowanie przestanie być prowadzone, ośrodek zniknie z powierzchni ziemi... i takie tam. Ale nie wtedy, gdy np. dłużnik zmieni płeć. Wtedy tylko zmienisz adresata decyzji :P
kawa i ciasto

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x