panna upewnijcie mnie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 26 paź 2015, 9:51

Panna ma 2 dzieci ma zasądzone alimenty na tą dwójkę dzieci. Teraz urodziła trzecie dziecko i ojciec dziecka jest w akcie wpisany jako nieznany. W takim wypadku należ jej się samotne wychowywanie na to dziecko prawda. Chce się upewnić :shock:
Dorota..

Napisano: 26 paź 2015, 9:55

tak, na trzecie dziecko należy się samotne
lucB

Napisano: 26 paź 2015, 20:06

Pomóżcie. Mam bardziej skomplikowaną sprawę. Panna na dwójkę dzieci ma alimenty. Teraz trzecie dziecko z innym facetem, który pracuje za granicą i jest w składzie rodziny, nie wiem jak rozgryźć. Czy mogę przyznać np. na pierwszą dwójkę a na trzecie jak-ROPS? Pustka w głowie totalna, może ktoś podpowie?
gaga12

Napisano: 26 paź 2015, 21:39

czy dochód nie przekracza czasem?
ja bym wysłała wniosek do ROPS( z dokładnym opisem sprawy i wymaganą dokumentacją )i zapytaniem czy ww. sprawie zachodzi koordnacja
ewitak

Napisano: 27 paź 2015, 8:34

jeżeli w momencie wniosku masz informację że osoba z rodziny pracuje za granicą to wysyłasz wniosek do ropsu
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x