Pasek z niemieckim wynagrodzeniem - jak obliczyć dochód
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Referent ds. dodatków mieszkaniowych i Karty Dużej Rodziny
- Kontakt:
Pasek z niemieckim wynagrodzeniem - jak obliczyć dochód
Dostałam wczoraj od wnioskodawczyni pasek z rozliczeniem z niemieckiego zakładu pracy, w którym pracował jej mąż. Znalazłam przykładowy przetłumaczony pasek w internecie, jednak nie wiem które kwoty brać pod uwagę przy wyliczeniu dochodu. Czy znajdzie się jakaś dusza, która spróbowałaby mi pomóc?
Chodzi o coś takiego: https://zeitmann.pl/wp-content/uploads/2 ... zeniem.pdf

-
- Praktykant
- Zajmuję się: DM/DE/ST/KDR
- Kontakt:
Re: Pasek z niemieckim wynagrodzeniem - jak obliczyć dochód
Moim zdaniem dokument zagraniczny powinien być przetłumaczony skoro ma służyć organowi polskiemu. Możesz też poprosić o oświadczenie gdzie sami zainteresowani oświadczą jakie otrzymali zarobki. Oczywiście oświadczenie pod odpowiedzialnością karną.
-
- Referent
- Zajmuję się: DM i DE
- Kontakt:
Nowa94 po pierwsze to zakryj dane osobowe w udostępnianym dokumencie bo możesz mieć kłopoty.
Po drugie poproś o oświadczenie jaką kwotę w przeliczeniu na złotówki babka otrzymała w interesującym Cie okresie. W Niemczech są inne składki itd. Radziłbym abyś sama tego nie wyliczała.
Po drugie poproś o oświadczenie jaką kwotę w przeliczeniu na złotówki babka otrzymała w interesującym Cie okresie. W Niemczech są inne składki itd. Radziłbym abyś sama tego nie wyliczała.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Referent ds. dodatków mieszkaniowych i Karty Dużej Rodziny
- Kontakt:
Pasek jest tylko przykładem z internetu, nie ma na nim żadnych autentycznych danych, więc raczej wszystko zgodnie z prawemFantomas pisze:Nowa94 po pierwsze to zakryj dane osobowe w udostępnianym dokumencie bo możesz mieć kłopoty.

Oprócz Pasek z niemieckim wynagrodzeniem - jak obliczyć dochód - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Nieopłacona składka KRUS za 2 kwartał
dochód za prace BARDZO proszę o pomoc
problem dla Zarządcy................
taka sytuacja...prosze o podpowiedz
czy dochodem jest swiadczenie z pcpr i renta rodzinna
Jaką kwotę należny ująć w decyzji z KRUS?
pomoc w wyliczeniu
Czy decyzja do zarządcy lokalu też?
opłata za CO u prywatnego właściciela
Rachunek za wodę i ścieki za niepełny miesiąc
Zaświadczenie - czy odjąć składki?
zawiadomienie o wydłużonym terminie postępowania
Proszę o sprawdzenie dodatku ......
Termin rozpatrzenia wniosku o przyznanie DM?
Bardzo proszę o pomoc w wyliczeniu ceny kWh
wniosek na dodatek mieszkaniowy zaległości w wydatkacz