PFRON podział środków z algorytmu - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 16 lut 2015, 8:45

Nie wiem co mamy zrobić z tą kasą. Po dofinansowaniu WTZ starczy jedynie na pieluchomajtki :) WoW
mon w

Napisano: 16 lut 2015, 9:05

Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć mi, tak z polskiego na nasze, wg jakiego algorytmu PFRON wylicza te kwoty? Co tam jest brane pod uwagę, bo raczej nie sprawozdania, w których widać, jakie jest zapotrzebowanie.
PCPR

Napisano: 16 lut 2015, 9:19

z tego co wiem, obliczają to na podstawie danych GUS na temat ON zarejestrowanych w PUP. Co moim zdaniem jest bez sensu bo akurat w naszym powiecie wielu ON nie rejestruje sie wcale.
mon w

Napisano: 16 lut 2015, 10:30

Dzięki za odpowiedź. I potwierdzam, że to kiepski algorytm...
PCPR

Napisano: 16 lut 2015, 11:04

tak a PFRON jest super, dofinansowania zwiększyli na SR, LB i TR a my musimy się bujac z tym i wysłuchiwać żali ludzi. Ciekawe tylko jak mamy podzielić zadania :o
dab

Napisano: 16 lut 2015, 11:12

my dostaliśmy kasy dużo mniej niż w roku ubiegłym, tak ze zamiast 90 % do limitu NFZ będziemy dawać 70%. I tak na wszystkich zadaniach. Zmniejszymy dof. rozporządzenie mówi o zwiększeniu a rzeczywistość o drastycznych zmniejszeniach.
mon w

Napisano: 17 lut 2015, 9:48

a co będziecie robić z turnusami?????????? bo u nas o to największy dym jest
dab

Napisano: 17 lut 2015, 10:05

My kolejny rok z rzędu dofinansujemy tylko dzieci.I wierz mi w większości pozostali wnioskodawcy to rozumieją. zawsze kilka osób coś powie ale ogólnie luz :)
mon w

Napisano: 19 lut 2015, 16:03

Kolejny rok pfron (z małej) robi sobie kpiny z samorządów i jeszcze napuszcza niepełnosprawnych na PCPR-y. Czy wreszcie się obudzimy.... A ja naiwny miałem nadzieje że ich zlikwidują... O rosną w siłę, wszystkie zadania przekazali samorządom i cieszą się- A TERAZ TO WAS BĘDZIEMY TYLKO KONTROLOWAĆ
pfron

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x