pieniazki
pieniazki
Witam, pobierałam i pobieram pieniazki na kontynuacje nauki. w tym roku skonczylam studia i bronilam sie w czerwcu studia pierwszego stopnia. od wrezsnia kontynuje nauke ale juz nie na studiach, chodze na studium kosmetyczne, stad tez moje pytanie bo w lipcu i sierpniu dostalam pieniazki a za wrzesien juz nie dlaczego??? nauke zaczełam jako ostatni weekendowy zjazd wrzesnia, natomiast takze do konca wrzesnia bylam na statusie studenta tak?, skoro legitymacje wazna mialam do wrzesnia. jak to jest z ta pomoca czy kazdy pcpr ma swoje zasady?
Re: pieniazki
rozporządzenie mówi jasno, że za wrzesień należy się świadczenie pieniężne tylko jeżeli kontynuujesz studia wyższego stopnia w innym przypadku nie otrzymasz pieniędzy za wrzesień
Michał, ale dlaczego Natalia dostawała pieniażki do sierpnia? skoro pomoc przysługuje na czas trwania roku akademickiego, czyli łacznie z wrześniem powinno byc, nie? Natalia, faktycznie, róznie PCPRy podchodzą do okresu wypłaty tej pomocy.. ale teraz na nową szkołę dostaniesz pomoc?
Witam,Poczatkowo zrozumialam kierownika PCPR ze w pazdzierniku dostane wyrownanie. Dodam ze pieniazki za lipiec i sierpien dostalam tylkjo i wylacznie dlatego ze napisalam oswiadczenie iz zamierzam kontynuowac nauke. Gdybym jednak tego nie zrobila musialabym oddac nienalezycie pobrane pieniazki. Odnszac sie do mojej sytuacji kierownik wspomnial iz dostane to wyrownanie jezeli zaswiadcznie bede miala z wrzesnia. Zazwyczaj wszystkie szkoly wyzsze i policealne rozpoczynaja swój rok szkolny w pazdzierniku. i tu pojawil sie problem bo nie moglam dostarczyc zaswiadczenia jedynym zaswiadczenie jakie moglam donies przed 10,09 bylo takie iz otworzyli kierunek i zostalam na niego przyjeta. Takie jednak zasw. nie wchodzilo w gre dla mojego PCPR. JAK sie okazalo na moje szczescie nauke rozpoczelismy jeszcze we wrzesniu tj ostatni weekend 29-30.09.. wtedy tez dostalam zaswiadczenie o statusie juz ucznia danej szkoly z dn. 29,09. Zaraz po otrzymaniu pobieglam do PCPR tj dn. 01,10 bo to po weekendzie poniedzialek wszystko tak jak byc mialo zasw. z wrzesnia itd, ale juz pieniazki mi sie za wrzesien nie naleza? troszke nie rozumiem to jaka to jest sprweidliwosc jedne pcpr daja drudzy nie to czym my? korzystajacy z owej pomocy sie roznimy?????dziekuje i przepraszam za jakikolwiemk błedy i niejasnosci z mojej strony,pozdrawim
Witam,Poczatkowo zrozumialam kierownika PCPR ze w pazdzierniku dostane wyrownanie. Dodam ze pieniazki za lipiec i sierpien dostalam tylkjo i wylacznie dlatego ze napisalam oswiadczenie iz zamierzam kontynuowac nauke. Gdybym jednak tego nie zrobila musialabym oddac nienalezycie pobrane pieniazki. Odnszac sie do mojej sytuacji kierownik wspomnial iz dostane to wyrownanie jezeli zaswiadcznie bede miala z wrzesnia. Zazwyczaj wszystkie szkoly wyzsze i policealne rozpoczynaja swój rok szkolny w pazdzierniku. i tu pojawil sie problem bo nie moglam dostarczyc zaswiadczenia jedynym zaswiadczenie jakie moglam donies przed 10,09 bylo takie iz otworzyli kierunek i zostalam na niego przyjeta. Takie jednak zasw. nie wchodzilo w gre dla mojego PCPR. JAK sie okazalo na moje szczescie nauke rozpoczelismy jeszcze we wrzesniu tj ostatni weekend 29-30.09.. wtedy tez dostalam zaswiadczenie o statusie juz ucznia danej szkoly z dn. 29,09. Zaraz po otrzymaniu pobieglam do PCPR tj dn. 01,10 bo to po weekendzie poniedzialek wszystko tak jak byc mialo zasw. z wrzesnia itd, ale juz pieniazki mi sie za wrzesien nie naleza? troszke nie rozumiem to jaka to jest sprweidliwosc jedne pcpr daja drudzy nie to czym my? korzystajacy z owej pomocy sie roznimy?????dziekuje i przepraszam za jakikolwiemk błedy i niejasnosci z mojej strony,pozdrawim
michał bardzo bym prosila jezeli moglbys kliknac dokładnie to rozporzadzenie o ktorym piszesz. Musze je troszke postudiowac:)
Art. 63. USTAWY z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty
Rok szkolny we wszystkich szkołach i placówkach rozpoczyna się z dniem 1 września każdego roku, a kończy – z dniem 31 sierpnia następnego roku
Rok szkolny we wszystkich szkołach i placówkach rozpoczyna się z dniem 1 września każdego roku, a kończy – z dniem 31 sierpnia następnego roku
Michał, rok szkolny tak, ale to rok akademicki - dziewczyna kończyła studia I stopnia - trwa do 30 wrzesnia. a rozpoczyna sie różnie, zazwyczaj od 1 października, każda uczelnia określa to swoim regulaminem. wiec po co Ci rok szkolny w tym przypadku? do kolejnej szkoły Natalii, tak? od kiedy przyznać jej pomoc? ale zapewne (jak zrozumiałam z wpisu Natalii) decyzja jest w ciagu, nie wygaszali jej. a powyżej podałes link do rozporządzenia, które nie dotyczy Natalii, bo jest \"starą\" wychowanką. nie mieszaj!
Oprócz pieniazki - Stare tematy przeczytaj również:
Aktywny samorząd- notes brajlowski
Ocena sytuacji r.z.
Ocena sytuacji dziecka w z.r .z
kandydaci na rodziny zawodowe
plan pomocy dziecku
uzyskiwanie informacji od mops przez pcpr
pokrycie wynajmu pokoju dla wychowanka
POMOST STD
sprawozdanie
sprawozdanie
utrzymana w mocy decyzja biologiczni