Pierwszy wniosek z AS złożony (źle) i co dalej..?

Awatar użytkownika
PCPR-Trz
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Pierwszy wniosek z AS złożony (źle) i co dalej..?

Post autor: PCPR-Trz »

Z tego, co wiem, to w momencie wypisania uzupełnień przy ocenie formalnej, zapisaniu tego (i nie przekazywaniu do oceny merytorycznej), z automatu idzie pismo do wnioskodawcy. Ja tak zrobiłam, a wnioskodawca zadzwonił do mnie i powiedział, że dostał ode mnie taką informację.
lena8
Referent
Zajmuję się: PFRON
Kontakt:

Post autor: lena8 »

PCPR-Trz pisze:Z tego, co wiem, to w momencie wypisania uzupełnień przy ocenie formalnej, zapisaniu tego (i nie przekazywaniu do oceny merytorycznej), z automatu idzie pismo do wnioskodawcy. Ja tak zrobiłam, a wnioskodawca zadzwonił do mnie i powiedział, że dostał ode mnie taką informację.
Czyli jest to taka informacja do wnioskodawcy że wniosek należy uzupełnić. A przygotowana w formie pisma z terminem? Zastanawiam się czy konieczne jest generowanie pisma o brakach formalnych czy taka notatka wystarczy. Pismo wiadomo musi być przygotowane z prog libreoffice ze zmiennymi, nie wiem czy da się zrobić jeden wzór skoro wariantów może być sporo.
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Post autor: Tomasz1981 »

o brakach można poinformować na dwa sposoby, zależy od zasad (tych realizatora, o ile są) jakie macie wprowadzone w jednostce:

1. z konta realizatora podstawowego ocenić formalnie: dajemy do poprawy i w okienku poniżej wpisujemy co brakuje, co jest źle itp
2. zanim zrobimy pkt 1, można wygenerować pismo (trzeba mieć szablon wstawiony oddzielnie dla każdego naboru), w szablonie wstawić zmienną {pole1} i przy generowaniu pisma w zakładce "dane pisma" mamy okienko "Własne pole (1):", gdzie wpisujemy to co ma się pojawić w generowanym piśmie w {pole1}

ja robię obie rzeczy, a Wy jak chcecie ;)

a jeszcze jedno, jeśli chodzi o kolejność, jak ocenicie wniosek formalnie i odeślecie "do poprawy" to już pisma nie wygenerujecie, dlatego jak ktoś będzie chciał pismo wysłać, najpierw wysyła pismo, później ocenia formalnie "do poprawy"

wzór pisma w załączeniu
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Kontakt:

PCPR-Trz pisze: 10 mar 2020, 12:50 Z tego, co wiem, to w momencie wypisania uzupełnień przy ocenie formalnej, zapisaniu tego (i nie przekazywaniu do oceny merytorycznej), z automatu idzie pismo do wnioskodawcy. Ja tak zrobiłam, a wnioskodawca zadzwonił do mnie i powiedział, że dostał ode mnie taką informację.
to nie idzie pismo tylko w wiadomości meilowej jest informacja o co chodzi
lena8
Referent
Zajmuję się: PFRON
Kontakt:

Post autor: lena8 »

Dziękuję Tomasz za wzór pisma i podpowiedzi odnośnie SOW. Rozumiem, że ocenę formalną robi realizator podstawowy a pismo wysyłasz jako r.rozszerzony? i czy ta osoba faktycznie ma upoważnienie od dyr? u nas up o starosty ma dyrektorka i wicedyrektorka i zastanawiam się czy każde pismo ma wysłać osoba do tego upoważniona czy zwykły pracownik.
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Kontakt:

lena8 pisze: 11 mar 2020, 10:14 Dziękuję Tomasz za wzór pisma i podpowiedzi odnośnie SOW. Rozumiem, że ocenę formalną robi realizator podstawowy a pismo wysyłasz jako r.rozszerzony? i czy ta osoba faktycznie ma upoważnienie od dyr? u nas up o starosty ma dyrektorka i wicedyrektorka i zastanawiam się czy każde pismo ma wysłać osoba do tego upoważniona czy zwykły pracownik.
pismo i ocenę formalną robi realizator podstawowy, a rozszerzony obie te sprawy akcpetuje

nie patrz kto u mnie podpisuje, podpis możesz dodać lub nie, ja akurat dodaje

jeśli dodasz podpis to powinna tam być osoba, która jest realizatorem rozszerzonym
Ala1981
Praktykant
Zajmuję się: rehabilitacja społeczna
Kontakt:

Post autor: Ala1981 »

A nr kancelaryjny przy ocenie formalnej wniosku?
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Kontakt:

Ala1981 pisze: 11 mar 2020, 22:36 A nr kancelaryjny przy ocenie formalnej wniosku?
ale co czy wpisywać? już nie jest obowiązkowy (tak mi się wydaje, że już nie ma tam gwiazdki), ale jak masz to sobie wpisz
anna_
Praktykant
Zajmuję się: PFRON dofinansowania
Kontakt:

Post autor: anna_ »

Jak wygląda sprawa z wysyłaniem pisma do wnioskodawcy za pośrednictwem SOW? Pismo, które zostanie zatwierdzone przez realizatora rozszerzonego automatycznie przesyła się na adres mailowy wnioskodawcy? Do wnioskodawców, którzy złożyli wniosek samodzielnie w systemie wysyłacie pisma jedynie za jego pośrednictwem czy również pocztą tradycyjną?
leon
Referent
Zajmuję się: SO, WTZ, BA, Aktywny Samorząd
Kontakt:

Post autor: leon »

Wnioski złożone w SOW, pisma tylko w SOW.
ODPOWIEDZ