Pierwszy wniosek z AS złożony (źle) i co dalej..?
-
- Referent
- Zajmuję się: PFRON
- Kontakt:
Pierwszy wniosek z AS złożony (źle) i co dalej..?
Wpłynął nam pierwszy wniosek z AS w systemie i okazało się, że wypełniono zły wniosek (powinno być inne zadanie) i nie załączono załączników. Czy oceniając go formalnie mam go cofnąć do poprawy czy odrzucić z uwagi na to że wnioskowany przedmiot nie jest dostosowany do nr zadania (powinien być wniosek B1 a złożono B5)? I w jakich terminach to robić? Do tej pory rozpatrywaliśmy wnioski z MI do 30 dni, a do 10 dni robiliśmy ocenę formalną i wysyłaliśmy pismo o brakach do uzupełnienia. Ale to była sytuacji kiedy mieliśmy już środki na to. Jak myślicie?
-
- Referent
- Kontakt:
Re: Pierwszy wniosek z AS złożony (źle) i co dalej..?
I jeszcze jedno pytanie. Czy drukujecie wnioski złożone w SOW i wpisujecie do dziennika korespondencyjnego?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: AS
- Kontakt:
My drukujemy wnioski i wpisujemy do dziennika w celu zachowania kolejności wpływu wnioski złożone danego dnia papierowo tego samego dnia wpisujemy do sow w celu zachowania kolejnosci wpływu papierowych z tymi systemu sow
-
- Referent
- Kontakt:
Wpisujecie z taką datą z jaką wpłynął w systemie? a jak to będzie weeekend? zastanawiam się czy jest sens i potrzeba drukowania tych wniosków skoro wszystko jest w systemie.pcpr15 pisze:My drukujemy wnioski i wpisujemy do dziennika w celu zachowania kolejności wpływu wnioski złożone danego dnia papierowo tego samego dnia wpisujemy do sow w celu zachowania kolejnosci wpływu papierowych z tymi systemu sow
-
- Referent
- Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd
- Kontakt:
Jeśli cofniesz wniosek do poprawy, to i tak wnioskodawca nie będzie miał możliwości zmiany zadania. Wg mnie wniosek musisz odrzucić, a wnioskodawcę poinformować że powinien złożyć jeszcze raz w ramach prawidłowego zadania. Też mieliśmy taką sytuację w zeszłym roku, tylko że wnioskodawca pomylił zadanie B1 z B3.lena8 pisze: 04 mar 2020, 9:19 Wpłynął nam pierwszy wniosek z AS w systemie i okazało się, że wypełniono zły wniosek (powinno być inne zadanie) i nie załączono załączników. Czy oceniając go formalnie mam go cofnąć do poprawy czy odrzucić z uwagi na to że wnioskowany przedmiot nie jest dostosowany do nr zadania (powinien być wniosek B1 a złożono B5)? I w jakich terminach to robić? Do tej pory rozpatrywaliśmy wnioski z MI do 30 dni, a do 10 dni robiliśmy ocenę formalną i wysyłaliśmy pismo o brakach do uzupełnienia. Ale to była sytuacji kiedy mieliśmy już środki na to. Jak myślicie?
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
czy drukować wnioski czy nie to zależy od PCPR i zapisów wewnętrznych np. u nas opisane jest to w Instrukcji Kancelaryjnej - to co przychodzi na meila czy elektronicznie mamy drukować i drukujemy pierwszą stronę wniosku, wbijamy na dziennik korespondencji, reszta wniosku w SOW
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Aktywny samorząd
- Kontakt:
Mam podobną sytuację bo wprawdzie wniosek wpłynął w SOW na właściwym druku ale nie dołączono do niego załączników nawet orzeczenia czyli cofam go do poprawy i w uzasadnieniu wpisuję brak wymaganych załączników ? dobrze myślę ?
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
bardzo dobrzeewaaa pisze: 10 mar 2020, 11:29 Mam podobną sytuację bo wprawdzie wniosek wpłynął w SOW na właściwym druku ale nie dołączono do niego załączników nawet orzeczenia czyli cofam go do poprawy i w uzasadnieniu wpisuję brak wymaganych załączników ? dobrze myślę ?

ja jeszcze generuje pismo o brakach
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Aktywny samorząd
- Kontakt:
Dzięki za info a mogę prosić wzór tego pisma bo ja jeszcze nic nie przygotowałam tzn wzorów pism w SOWTomasz1981 pisze: 10 mar 2020, 11:49bardzo dobrzeewaaa pisze: 10 mar 2020, 11:29 Mam podobną sytuację bo wprawdzie wniosek wpłynął w SOW na właściwym druku ale nie dołączono do niego załączników nawet orzeczenia czyli cofam go do poprawy i w uzasadnieniu wpisuję brak wymaganych załączników ? dobrze myślę ?
ja jeszcze generuje pismo o brakach
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
z wzorami pism to ja też jestem w ciemnej d.... 

Oprócz Pierwszy wniosek z AS złożony (źle) i co dalej..? - System Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON - SOW przeczytaj również:
Wnioskodawca dwa imiona
Dwa kierunki studiów a SOW
ocena formalna- pisma do wnioskodawców
Ponowna ocena formalna
Szablony pism i umów
Ocena formalna wniosku Aktywny samorząd moduł II
Nowy Realizator
Wprowadzanie wniosku w sow i adres e mail
Zmiana wniosków w sow
nabór na moduł II - błąd
Posprawdzajcie sobie treści wymaganych załączników
punktacja wniosku