pijana matka - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 19 sty 2015, 15:05

Nie wiedziałam gdzie zamieścić ten post bo rzadko wchodzę tu i mam mało czasu , napiszę krótko -szukam wskazówek co zrobić w wypadku gdy pijana znajoma wydzwania po ludziach i do mnie też ,a wiem ze ma pod opieką dwoje dzieci -dziewczynkę lat 7 i chłopaczka 11 lat .Problem w tym ze jest pijana bardzo często i jest alkoholiczką ,mieszkała kiedyś koło mnie -awantury z facetami,psychiczne znęcanie sie (o fizycznym nic nie wiem ) nad dziećmi ,ciąganie ich za sobą po nocach ,policja te sprawy dużo by wymieniać , teraz przeprowadziła się do miasta i tam po wypadku gdzie spacerowała po nocy z córeczka zajęła się nią policja i MOPS ... niedawno zmieniła kolejnego faceta którego nikt z nas i jej rodziny nie zna i mieszka w innym miejscu -nie mam pojęcia czy opieka ma nad nią nadzór bo to odległa miejscowość ale z tego co wiem bardzo dużo pije i obdzwania bełkocząc wymyśla niestworzone historie ,oczernia innych -jest niezrównoważona raz się śmieje raz płacze ,mówi ze umiera a przecież do diaska tam jest ta dwójka dzieci ... Chciałam zadzwonić tam ale wątpię ze ktoś będzie chciał rozmawiać z osobą z zewnątrz, z sytuacji które były tu na miejscu po wizytach policji i GOPS-u wiem ze oni na takich ludzi patrzą jak na idiotów ze się wtrącają.Tak jest właśnie w małych wsiach nietety . Nie wiem co robić gdzie to zgłosić ze jest taka sytuacja ale w taki sposób żeby mieć pewność że ktoś zareaguje . Nie chce tego robić anonimowo bo wiem ze racja jest po mojej stronie, i wiem ze ona wymaga leczenia ,jestem w kropce -może ktoś wskazówki jakiejś by mi udzielił też nie będę wydzwaniać i robić z siebie wariata ale nie mogę tak tego zostawić,bo to trwa już bardzo długo a nikt nie wie co się dzieje z tymi dzieciaczkami tyle tylko ze co jakiś czas telefon jest i wszyscy w okolicy wiedza że ona znowu pije .
zmęczona

Napisano: 19 sty 2015, 18:51

Skoro nie chcesz być anonimowa najlepiej napisz pismo do GOPS na terenie,którego obecnie zamieszkuje.W piśmie opisz tak jak tutaj.Musi być zainteresowanie. Napisz,aby pisemnie cię poinformowano co zrobiono.
t.franek

Napisano: 20 sty 2015, 0:59

jakbym mogła byc anonimowa to bym dawno zadzwoniła i była by krótka piłka - niestety jak pomoc społeczna funkcjonuje w małych wsiach i miejscowościach to jest godne pożałowania , ręka rękę myje i same układy i układziki ...no i nikt na anonima nie zareaguje ... ale teraz jestem tak zdeterminowana ze jeśli by mi zagwarantowano to ze coś w tym kierunku ktoś by zrobił to mogę się kontaktować czy pisać imiennie - sęk w tym że może być gorzej niż jest i nikt z tym nic nie zrobi a do tego jeszcze bedę mieć problemy ...to życie jest nie jakaś bajka a rzeczywistość nie idzie w parze z prawem czy pobożnym " tak powinno być "...
zmęczona

Napisano: 20 sty 2015, 2:16

przeanalizowałam wszystko - dzieki za rade -chyba nie mam innego wyjścia jak pismo ...przepraszam jesli post jest nie tu gdzie powinien ale na ogół nie udzielam się na forach...
zmęczona

Napisano: 24 sty 2015, 22:58

Napisz pismo do Prezesa Sądu- może być anonimowe ( na pewno zajmą się sprawą)
zzzz

Napisano: 25 sty 2015, 18:04

zmęczona ale nakręciłaś.
Kobietą zajęłą się policja i MOPS - tak zrozumiałam, a ty drążysz temat bo rzekomo oni nic nie robią, piszesz "ręka rękę myje" i inne nie trzymające się " kupy" historie . Strasznie byś coś zrobiła - ale nie wiesz jak.
Jestem uczulona na tego typu zachowania zmęczona, takie szemrane pomocnice - bez urazy.
Pomijam twoje sformułowania typu " jest alkoholiczką, zmieniła faceta, którego nikt z nas i jej rodziny nie zna..( a powinien?) ,jest niezrównoważona , racja jest po mojej stronie itd. które dają dużo do myślenia.

A tu proszę -moja koleżanka po fachu zzzz doradza pismo do prezesa Sądu na podstawie takich dowodów- Szok proszę państwa .
Emili
Stażysta
Od: 11 sty 2015, 17:22
Zajmuję się:

Napisano: 26 sty 2015, 11:40

Emili z tego co widzę to Ty się nakręciłaś-właśnie przez takie osoby jest znieczulica -po cholewę bym właziła tu i pisała ?! mam ważniejsze rzeczy na łbie i czy czytając zauważyłaś też to że piszę o dzieciaczkach ???? bo tu o nie głównie chodzi nie o jakąś zapitą pseudo mame a szemrana to osoba taka jak ty -zapewne siedzisz sobie tu i udzielasz "dobrych "rad a swoja logike opierasz na kilku zdaniach :\ a potem dzięki takim radom dzieją sie tragedie....
zmęczona

Napisano: 26 sty 2015, 15:16

Napisałaś pismo do do tego GOPS?
t.franek

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x