Jeżeli ci wyskoczyła ta rodzina (widzisz ją) - tą z innej Gminy (tą którą ci podpowiada). To jaką rolę ma to dorosłe dziecko? PRawdopodobnie ma tam role rodzica tak? Zatem przeczytaj ponownie to co napisałem. Dojdziesz do wniosku co masz zrobić. Jeżeli zrozumiesz o co chodzi i jest tak jak piszę, że to "Dziecko" jest rodzicem 3 dzieci w innej gminie i stąd to ostrzeżenie, że ma kartę. Zatem wtedy tworzysz tej Pani nową rodzinę. Chyba, że jest jeszcze inaczej. Przeczytaj ponownie mój poprzedni post ze zrozumieniemwioli pisze: ↑20 wrz 2020, 13:15przepraszam, bo nie napisałam wszystkiego, złożyła mi wniosek złożyła mi Pani, która po raz pierwszy składa kartę dla siebie, ponieważ dzieci są dorosłe i nie na jej utrzymaniu. Wniosek zatwierdziłam i przeszłam do wydawania decyzji i w tym momencie wyskoczyło mi to ostrzeżenie dotyczące dziecka, które kiedyś było na otrzymaniu, że dziecko to jest przypisane w innej gminie do jakiejś rodziny. W ostrzeżeniu tym są dane tego dorosłego już dziecka i pod spodem pytania np. powiąż wniosek z osobą, rodziną, czy mam to pominąć i przystąpić do wydania decyzji?