pilna pomoc.... - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 18 wrz 2020, 12:39

Witam! co zrobić jak przy przyznawaniu kart wyskoczył mi komunikat dla dziecka, które było kiedyś na utrzymaniu, że osoba jest zarejestrowana w systemie i przypisana do rodziny ..... w gminie ......
wioli
Starszy referent
Od: 08 lip 2018, 18:29
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 18 wrz 2020, 14:00

Przypuszczam, że rodzic tego DZIECKA w jakiejś gminie (być może twojej) wnosił o KDR dla siebie (a to dziecko oznaczył rolą "dziecko, które było na utrzymaniu..."). Zatem zrobił poprawnie.

Teraz to "DZIECKO" jest już ojcem/matką 3 dzieci tak? I wnosi do Ciebie o kdr? Z tym, że teraz ma rolę rodzica/małżonka rodzica tak?

Kolejne pokolenia w KDR :geek:

Ten komunikat pokazuje ci się przy przyznawaniu kart czy w ostrzezeniach? Jeśli w przyznawaniu kart to na jakim etapie - na etapie wyboru osoby? JEśli wybór osoby to bym potwierdził, ze to ta sama osoba, jeśli dane są zgodne. Natomiast jeśli chodziłoby o wybór rodziny, to bym nie przypisywał go do tamtej rodziny, tylko utworzył nową.
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 20 wrz 2020, 13:15

przepraszam, bo nie napisałam wszystkiego, złożyła mi wniosek złożyła mi Pani, która po raz pierwszy składa kartę dla siebie, ponieważ dzieci są dorosłe i nie na jej utrzymaniu. Wniosek zatwierdziłam i przeszłam do wydawania decyzji i w tym momencie wyskoczyło mi to ostrzeżenie dotyczące dziecka, które kiedyś było na otrzymaniu, że dziecko to jest przypisane w innej gminie do jakiejś rodziny. W ostrzeżeniu tym są dane tego dorosłego już dziecka i pod spodem pytania np. powiąż wniosek z osobą, rodziną, czy mam to pominąć i przystąpić do wydania decyzji?
wioli
Starszy referent

Napisano: 21 wrz 2020, 13:55

wioli pisze:
20 wrz 2020, 13:15
przepraszam, bo nie napisałam wszystkiego, złożyła mi wniosek złożyła mi Pani, która po raz pierwszy składa kartę dla siebie, ponieważ dzieci są dorosłe i nie na jej utrzymaniu. Wniosek zatwierdziłam i przeszłam do wydawania decyzji i w tym momencie wyskoczyło mi to ostrzeżenie dotyczące dziecka, które kiedyś było na otrzymaniu, że dziecko to jest przypisane w innej gminie do jakiejś rodziny. W ostrzeżeniu tym są dane tego dorosłego już dziecka i pod spodem pytania np. powiąż wniosek z osobą, rodziną, czy mam to pominąć i przystąpić do wydania decyzji?
Jeżeli ci wyskoczyła ta rodzina (widzisz ją) - tą z innej Gminy (tą którą ci podpowiada). To jaką rolę ma to dorosłe dziecko? PRawdopodobnie ma tam role rodzica tak? Zatem przeczytaj ponownie to co napisałem. Dojdziesz do wniosku co masz zrobić. Jeżeli zrozumiesz o co chodzi i jest tak jak piszę, że to "Dziecko" jest rodzicem 3 dzieci w innej gminie i stąd to ostrzeżenie, że ma kartę. Zatem wtedy tworzysz tej Pani nową rodzinę. Chyba, że jest jeszcze inaczej. Przeczytaj ponownie mój poprzedni post ze zrozumieniem :mrgreen:
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 21 wrz 2020, 18:51

Masz rację, olśnienie :) dzięki! pośpiech nie służy, ja mam jeszcze 500+ i rodzinne od niedawna, często nie wiem co najpierw mam robić, a KDR co czarna magia, bo nikt mi nic nie przekazał, ani nie wdrożył, dzięki m.in. osobom takim jak Ty jakoś daje radę i za to dziękuję i polecam się na przyszłość :mrgreen:
wioli
Starszy referent

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x