Pilna sprawa: Czyste powietrze- renta rodzinna na niepełnoletnich dzieci - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??

Napisano: 01 paź 2024, 10:16

Dzień dobry.
Czy dochód dzieci z renty rodzinnej liczymy normalnie do dochodu? Z weryfikacji w urzędzie skarbowym mam u dziecka w informacji o przychodach zwolnionych dane z deklaracji pit 11 A ale nie ma tam żadnego dochodu. W dochodzie ogólnym jest brak deklaracji podatkowych.
Czy matka powinna sama dzieci rozliczyć z renty rodzinnej i ten dochód powinien być wybity w pit 37? Powinniśmy to doliczyć do dochodu?
Bardzo proszę o pomoc. Sprawa pilna.
KatarzynaZabka
Stażysta
Od: 04 lut 2020, 15:57
Zajmuję się: świadczenia wychowawcze, dobry start, KDR, zaświadczenia czyste powietrze, dodatek osłonowy

Napisano: 01 paź 2024, 11:26

my liczymy rentę też, dochód dzieci nam wyszedł i liczymy
;) „-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”
Nutka
Starszy referent
Od: 09 kwie 2014, 10:14
Zajmuję się:

Napisano: 01 paź 2024, 11:51

No właśnie się zastanawiam czy matka nie powinna tego rozliczyć pitem 37 w urzędzie skarbowym
KatarzynaZabka
Stażysta
Od: 04 lut 2020, 15:57
Zajmuję się: świadczenia wychowawcze, dobry start, KDR, zaświadczenia czyste powietrze, dodatek osłonowy

Napisano: 02 paź 2024, 7:42

mi jeśli dochody nei wyskoczyły przy dzieciach z MF to prosiłam o doniesienie pitów, są wystawiane na dzieci PIT 40a
;) „-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”
Nutka
Starszy referent
Od: 09 kwie 2014, 10:14
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x