►Pilne! - petycja w sprawie pracowników wykluczonych z dodatku - Świadczenia rodzinne

Strona 56 z 58    [ Posty: 577 ]

Napisano: 23 cze 2026, 8:09

ter~o~jas pisze:
23 cze 2026, 7:46
Frog pisze:
19 cze 2026, 21:47
Złożyłem wypowiedzenie - brak dodatku motywacyjnego bo nie bylo woli i chceci Kierownika do zmiany zakresu obowiazkow. Ogłoszony konkurs a tam w zakresie obowiazkow zadania z pomocy społecznej nadające prawo do dodatku motywacyjnego . Czyli jednak mozna bylo, tylko nie dla mnie 😔
Ale to chamskie ....przy sprawie sądowej to kolejny argument na plus dla Ciebie.Ja po takiej zagrywce to już bym nie odpuściła i poszła do sądu o wyrównanie dodatku.
dokładnie bym zrobiła tak samo
Alalala
Inspektor
Od: 05 sie 2016, 9:20
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM

Napisano: 23 cze 2026, 9:05

Alalala pisze:
23 cze 2026, 8:09
ter~o~jas pisze:
23 cze 2026, 7:46
Frog pisze:
19 cze 2026, 21:47
Złożyłem wypowiedzenie - brak dodatku motywacyjnego bo nie bylo woli i chceci Kierownika do zmiany zakresu obowiazkow. Ogłoszony konkurs a tam w zakresie obowiazkow zadania z pomocy społecznej nadające prawo do dodatku motywacyjnego . Czyli jednak mozna bylo, tylko nie dla mnie 😔
Ale to chamskie ....przy sprawie sądowej to kolejny argument na plus dla Ciebie.Ja po takiej zagrywce to już bym nie odpuściła i poszła do sądu o wyrównanie dodatku.
dokładnie bym zrobiła tak samo
mam to samo :(

a wiecie co dalej z dezyderatem? do kiedy MRPIPS ma czas na uzupełnienie swojej odpowiedzi?
emiljaa
Referent
Od: 03 kwie 2014, 13:28
Zajmuję się: ŚR i inne

Napisano: 23 cze 2026, 9:18

teoretycznie miesiąc, ale jeszcze nie otrzymało pisma z komisji. To pismo komisji nie będzie publikowane na stronie sejmu, tylko odpowiedź na nie.
walczak
Referent
Od: 30 maja 2021, 14:56
Zajmuję się: sw

Napisano: 03 lip 2026, 14:05

Zaznaczenia wymaga również, że pojedynczy wyrok pierwszoinstancyjny
sądu rejonowego nie posiada waloru utrwalonej linii orzeczniczej, która
mogłaby skłaniać do zmiany dotychczasowego stanowiska Ministra.
Jednocześnie warto podkreślić, że kryteria ustalania uprawnień
pracowników do dodatku motywacyjnego w ramach Programu nie
określają obligatoryjnej ilości zadań z pomocy społecznej względem czasu
pracy, uprawniającej do dodatku. Nie odnoszą się także do
proporcjonalności kwoty dodatku wobec rozkładu czasu pracy na
poszczególne zadania, określone w zakresie obowiązków pracownika.
Warunkiem jest realizowanie zadań pomocy społecznej. Natomiast
indywidualna decyzja dotycząca przyznania dodatku motywacyjnego
pracownikowi na konkretnym stanowisku należy do kierującego jednostką
organizacyjną pomocy społecznej, który z racji pełnionej funkcji dysponuje
pełną wiedzą na temat pracy wykonywanej przez pracownika.
Z poważaniem
Dyrektor
Wydziału Polityki Społecznej
jako.82
Referent
Od: 28 cze 2017, 14:11
Zajmuję się: pracą

Napisano: 03 lip 2026, 14:22

To już było .....
-jak zauważyłam nowy wpis to pomyślałam, że jest jakaś nowa dobra wiadomość na koniec tygodnia.....
ter~o~jas
Stażysta
Od: 19 cze 2026, 13:08
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 06 lip 2026, 11:45

Jaka była reakcja kierowników/dyrektorów waszych ośrodków na złożenie sprawy do sądu o wypłatę dodatku motywacyjnego?
LadyMargaret
Praktykant
Od: 03 paź 2024, 7:48
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 07 lip 2026, 12:28

A czy w ogóle ktoś złożył pozew, każdy ma jakieś obawy.
Ja w końcu byłam u wójta, który napisał zapytanie do Wojewody czy nam się należy skoro jest wyrok właśnie z Jarosławia. To Wojewoda tak ostro odpisał, że osobom realizującym zadania z śr i fa absolutnie nie należy się dodatek motywacyjny koniec kropka. A wyrok to se można......!!!!
Nasz wójt mówi, że wyrok może dotyczył innego przypadku ble ble ble i że możemy iść do sądu on nam nie zabrania, ale co się za tym będzie kryło nie wiem.
@Poważna
Stażysta
Od: 01 lip 2024, 12:02
Zajmuję się: SR,FA,KDR...

Napisano: 07 lip 2026, 12:57

Tak. Złożyłyśmy pozew do Sądu w maju tego roku. Pracodawca złożył już odpowiedź na pozew, więc obecnie czekamy na wyznaczenie terminu pierwszej rozprawy.

Jeszcze przed wniesieniem pozwu poinformowałam szefa o takim zamiarze. Początkowo miał dość dziwną minę, ale później powiedział, że rozumie naszą decyzję. Wiem też, że poinformował o całej sprawie Prezydenta.

Teraz pozostaje nam czekać i zobaczyć, jak cała sprawa się rozstrzygnie oraz ile potrwa postępowanie. Mamy świadomość, że prawdopodobnie nie zakończy się ono na pierwszej instancji i sprawa będzie rozpatrywana również przez kolejne instancje.
EPSA
Praktykant
Od: 29 mar 2017, 12:56
Zajmuję się: wszystkim co nie wpływa na prawidłowe funkcjonowanie Ośrodka

Napisano: 07 lip 2026, 15:20

Trzymamy kciuki
@Poważna
Stażysta
Od: 01 lip 2024, 12:02
Zajmuję się: SR,FA,KDR...

Napisano: 08 lip 2026, 8:18

My składałyśmy w marcu b.r. Mamy już wyznaczony termin na listopad. Zobaczymy co będzie
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Strona 56 z 58    [ Posty: 577 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x