PILNE!!!! pomocy - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 16 gru 2013, 16:35

niestety nie pomogę bo nie mam sygnity.
wydaje mi sie że powinnaś załozyc zdarzenie zmiana decyzji od 1 czerwca 2013r. i tam powinnaś wpisac właściwa kwotę.
~Anet

Napisano: 16 gru 2013, 16:35

a spróbuj - decyzję z decyzji i wygeneruj po 106 zł za okres tak jak powinno być i program powinien Ci potrącić 77 zł a różnicę wypłacić a jak nie da rady to utwórz ręcznie..powodzenia
~bb

Napisano: 16 gru 2013, 16:54

program nie potrąca, a ręcznie mam wprowadzić po 29 zł m-nie?
~Asia

Napisano: 16 gru 2013, 17:00

proszę o pomoc
~Asia

Napisano: 16 gru 2013, 17:11

myślę, ze nie masz innego wyjścia
~bb

Napisano: 17 gru 2013, 9:33

sprawdż czy masz dobrze wprowadzoną datę urodzenia dziecka, jeżeli masz tylko jeden taki przypadek
~kb

Napisano: 17 gru 2013, 10:05

data jest dobra, mam 1-szy taki przypadek, a jeszcze co.. jak wprowadziłam ręcznie po 29 zł m-nie /bo jak zrobiłam po 106 zł to mi nie potrącił!/ to nie wiem czy później w sprawozdawczości będzie ok? I nie wiem w jaki sposób poinformować o tej niedopłacie klientkę? - decyzja, pismo?
Chciałam nadmienić, że my decyzji nie wydawaliśmy tylko SKO przyznało ZR z dodatkami..
~Asia

Napisano: 17 gru 2013, 11:52

Asia w sprawozdaniu wpiszesz w wyjaśnieniach, że dokonałaś wypłaty mylnie wypłaconego zas rodz za m-ce... winno być 106 a wypłacałać 77 i teraz różnicę dopłaciłaś i będzie ok, a kobitkę nie musisz, bo to jast błąd Urzędu , jak się nie dopatrzyła, wyrównasz zgodnie z decyzją i ok
~bb

Napisano: 17 gru 2013, 12:50

Ja miałam trochę inną sytuację, ale może coś pomogę.
błędnie przyznałam dojazd zamiast internatu.

1. W sygnity zrobiłyśmy ŻADANIE ZWROTU.

2. Później zrobiłam nową decyzję - zmieniłam tą błędną poprzez \"w związku ze zmiana sytuacji życiowej\".
W nowej decyzji zaznaczyłam już wszystko tak, jak powinno być.

3. Dalej w planie wypłat (tej już nowej, zmienionej decyzji) coś modyfikowałam, ale już nie pamiętam.

I po tych wszystkich zabiegach wskoczyła mi kwota 40 zł (bo 50 już wypłaciłam jako dojazd)

Wygeneruj sobie próbną listę wypłat i sprawdź jaka kwota ci wskakuje. Mi tak poszło. Tylko datę złożenia wniosku wstaw odpowiednią.

~Martini

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x