pilnie pomocy

Wybrane tematy:
Informacja o przyznaniu świadczenia pieniężnego Ukraina Wzór decyzji przyznającej zasiłek rodzinny + dodatki ZŁOTÓWKA ZA ZŁOTÓWKĘ CV i adres Wzór umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych do AOON ZUS - pismo o zaprzestaniu płacenia skł. em-rent. Wniosek o udostepnienie dokumentacji medycznej
ODPOWIEDZ
~**Małgosia**

pilnie pomocy

Post autor: ~**Małgosia** »

Potrzebuje sprostowac oczywisty błąd pisarski ale nie w decyzji tylko we wniosku do prokuratury( pomylilam w jednym miejscu nazwisko) Czy moge zastosowac 113 KPA? czy robiliście to w jakiejs innej formie..? plisssssssssssssssssss
~**Małgosia**

Re: pilnie pomocy

Post autor: ~**Małgosia** »

dzieki wielkie.. poradzilam sobie sama.. ;-)))
~ella

Post autor: ~ella »

a ja mam prośbe jak sobie poradziłaś??? ja zrobiłam błąd w pozwie o alimenty błedne imię co mam zrobić???
~aśka-1

Post autor: ~aśka-1 »

art. 113 kpa prostuje oczywiste błędy pisarskie w decyzji . Ja by to zrobiła zwykłym pismem.
~*** Małgosia***

Post autor: ~*** Małgosia*** »

Zwracam się z uprzejmą prośbą o sprostowanie oczywistej omyłki pisarskiej zawartej we wniosku MGOPS FA-P-8183/139/2009 o ściganie za przestępstwo z art. 209 § 1 k.k. z dnia 14.05.2009r. poprzez zastąpienie w wierszu 23 od góry wyrażenia o treści; „Zobowiązania Pana Piotra xxxxxxxxx wobec skarbu Państwa na dzień 14.05.2009 r.”
wyrażeniem „Zobowiązania Pana Leszka xxxxxxx wobec skarbu Państwa na dzień 14.05.2009r.”
Błąd pisarski to widoczne, wbrew zamierzeniu organu, niewłaściwe użycie wyrazu, widocznie mylna pisownia albo widoczne niezamierzone opuszczenie jednego lub więcej wyrazów. We wspominanym wyżej wniosku umieszczono omyłkowo nazwisko innej osoby( Piotr xxxxxi) mimo iż wniosek dotyczy w całej swojej treści Pana Leszka xxxxxx.

ODPOWIEDZ