pilnie pomocy
pilnie pomocy
Potrzebuje sprostowac oczywisty błąd pisarski ale nie w decyzji tylko we wniosku do prokuratury( pomylilam w jednym miejscu nazwisko) Czy moge zastosowac 113 KPA? czy robiliście to w jakiejs innej formie..? plisssssssssssssssssss
Re: pilnie pomocy
a ja mam prośbe jak sobie poradziłaś??? ja zrobiłam błąd w pozwie o alimenty błedne imię co mam zrobić???
art. 113 kpa prostuje oczywiste błędy pisarskie w decyzji . Ja by to zrobiła zwykłym pismem.
Zwracam się z uprzejmą prośbą o sprostowanie oczywistej omyłki pisarskiej zawartej we wniosku MGOPS FA-P-8183/139/2009 o ściganie za przestępstwo z art. 209 § 1 k.k. z dnia 14.05.2009r. poprzez zastąpienie w wierszu 23 od góry wyrażenia o treści; „Zobowiązania Pana Piotra xxxxxxxxx wobec skarbu Państwa na dzień 14.05.2009 r.”
wyrażeniem „Zobowiązania Pana Leszka xxxxxxx wobec skarbu Państwa na dzień 14.05.2009r.”
Błąd pisarski to widoczne, wbrew zamierzeniu organu, niewłaściwe użycie wyrazu, widocznie mylna pisownia albo widoczne niezamierzone opuszczenie jednego lub więcej wyrazów. We wspominanym wyżej wniosku umieszczono omyłkowo nazwisko innej osoby( Piotr xxxxxi) mimo iż wniosek dotyczy w całej swojej treści Pana Leszka xxxxxx.
wyrażeniem „Zobowiązania Pana Leszka xxxxxxx wobec skarbu Państwa na dzień 14.05.2009r.”
Błąd pisarski to widoczne, wbrew zamierzeniu organu, niewłaściwe użycie wyrazu, widocznie mylna pisownia albo widoczne niezamierzone opuszczenie jednego lub więcej wyrazów. We wspominanym wyżej wniosku umieszczono omyłkowo nazwisko innej osoby( Piotr xxxxxi) mimo iż wniosek dotyczy w całej swojej treści Pana Leszka xxxxxx.
Oprócz pilnie pomocy - Wzory pism przeczytaj również:
dodatkowy urlop dla aspiranta????
decyzja uchylająca
pilne
co zrobić?
pisma do zus o udzielenie informacji o przebieg. ubezp.
mężatka
wzór odmowy świadczenia pielęgnacujnego mąż na żonę
czy też?
wzór wniosku o zatrzymanie prawa jazdy
jak piszecie
wzór decyzji na zasiłek pielęgnacyjny
wzór decyzji wygasającej stały - zgon
Zawieszenie
jak piszecie?
dostałam pismo od OWD i nie mam pojęcia co im napisać
bardzo proszę o pomoc