Pisma do komornika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: wczoraj, 11:15

Powiedzcie proszę w jaki sposób wysyłacie korespondencję do komornika? Czy wykorzystujecie e-doręczenia czy przesyłacie w formie papierowej? Wiem, że już gdzieś wyżej był ten temat poruszany ale nadal mnie to nurtuje. Na początku roku, na szkoleniach, szkoleniowcy mówili, że do komorników nadal wysyłamy w wersji papierowej, ale czytając te wcześniejsze posty widzę, że dużo osób wysyła poprzez e-doręczenia...i teraz już zgłupiałam :( Jak powinno być poprawnie?
gopsbasia
Referent
Od: 06 kwie 2021, 8:15
Zajmuję się: ŚW,CP,DO,ZG

Napisano: wczoraj, 12:28

my wysyłamy papierowo ponieważ cały czas jesteśmy w okresie przejściowym i nie mamy obowiązku już tego wysyłać przez e-doręczenia
Alalala
Inspektor
Od: 05 sie 2016, 9:20
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM

Napisano: wczoraj, 13:03

Jeśli ktoś posiada adres na e-doręczeniach powinno wysyłać się przez e-doręczenia.
Wik7.
Stażysta
Od: 07 sty 2025, 15:56
Zajmuję się: FA

Napisano: wczoraj, 14:42

jeszcze nie każdy komornik posiada adres na doręczeniach przynajmniej tak jest w moim rejonie a zresztą niektórzy nie wiedza co to jest e-paup nie mówiąc już o e doreczeniach
MonikaFrog
Praktykant
Od: 31 mar 2025, 14:51
Zajmuję się: ZR/ŚW/CP/FA

Napisano: wczoraj, 15:00

MonikaFrog pisze:
wczoraj, 14:42
jeszcze nie każdy komornik posiada adres na doręczeniach przynajmniej tak jest w moim rejonie a zresztą niektórzy nie wiedza co to jest e-paup nie mówiąc już o e doreczeniach
Też pewnie póki co mamy okres przejściowy i jeśli nie mają adresu wysyłasz tradycyjnie.
Wik7.
Stażysta
Od: 07 sty 2025, 15:56
Zajmuję się: FA

Napisano: wczoraj, 15:06

Ja ostatnio usłyszałam od komorników ( 2 ), że e-doręczenia ich nie obowiązują ( jeszcze )
w związku z czym, jeśli otrzymają tak pismo nie biorą go pod uwagę.
Znam ośrodek, który napisał w tej sprawie do ministerstwa i dostał odpowiedź, że wszystko należy nadal wystać do komorników pocztą tradycyjną.
KROPUNIA
Stażysta
Od: 18 paź 2020, 13:04
Zajmuję się: FA od 29.06.2020r.

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x