pismo z PFRON - PFRON - zadania powiatów

Strona 1 z 4    [ Posty: 36 ]

Napisano: 15 lut 2017, 13:18

Tomasz1981 pisze:
lena8 pisze:My ograniczenia wprowadzamy zarządzeniem dyrektora, który ma upoważnienia do Starosty. Uchwałą robimy tylko podział środków między zadaniami.
Robimy dokładnie tak samo. Łączenie tego wprowadzi - przynajmniej u nas- blokadę środków zwłaszcza na koniec roku...Bo np. dajemy dzieciom turnusy ale jeżeli ktoś nie wykorzysta to na koniec roku jedzie osoba dorosła...itd.

Tomasz a o jakim piśmie piszesz?
wolfnash
Awatar użytkownika
Referent
Od: 02 mar 2016, 10:36
Zajmuję się: Rehabilitacja społeczna, WTZ, AS i wszytko co dorzucą w tym zakresie.

Napisano: 15 lut 2017, 13:38

o tym piśmie które prezes PFRON dołączył do pisma z wysokością środków, przynajmniej u nas takie jest dołączone
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 15 lut 2017, 14:06

Dostałam to pismo.. i mam ochotę wyrzucić za okno..
Jeśli Zarząd PFRON ma takie wymagania i proponuje wprowadzenie dodatkowych kryteriów to najpierw niech się wystara o zmianę rozporządzeń w sprawie zadań powiatu i turnusów... taka moja sugestia.
lena8

Napisano: 15 lut 2017, 14:10

Byłem swego czasu na 2 szkoleniach z zakresu rozporządzenia na jednym w Lublinie (2012) i jednym w Warszawie (2016) i na obu mówili, że ewentualne ograniczenia powinny być wprowadzane uchwałą Rady Powiatu :) no a teraz PFRON dał wszystko jasno na piśmie :) więc działamy :)
Artur
Praktykant
Od: 25 sty 2017, 16:05
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 15 lut 2017, 14:16

A ja mam pismo z Ministerstwa (Biura Pełnomocnika), gdzie piszą przepisy ustawy o rehabilitacji oraz rozporządzenia nie dają realizatorowi zadania uprawnień do wprowadzania dodatkowych kryteriów w procesie rozpatrywania wniosków.

i coOO?
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 15 lut 2017, 14:23

Tomasz1981 pisze:A ja mam pismo z Ministerstwa (Biura Pełnomocnika), gdzie piszą przepisy ustawy o rehabilitacji oraz rozporządzenia nie dają realizatorowi zadania uprawnień do wprowadzania dodatkowych kryteriów w procesie rozpatrywania wniosków.

i coOO?
i o tym mówię... niech najpierw wprowadzą zmiany w rozporządzeniach i ustawie.. inaczej moim zdaniem nie mamy możliwości wprowadzania dodatkowych kryteriów a tym bardziej udzielania dofinansowania osobom, które są zatrudnione lub rokują na zatrudnienie i tym samym realizować cel ustawy jakim jest rehabilitacja zawodowa !!
Gość

Napisano: 15 lut 2017, 15:03

Tomasz a możesz zamieścić skan tego pisma z Biura Pełnomocnika? będę wdzięczna ;)
lena8

Napisano: 15 lut 2017, 15:10

proszę bardzo, nie moje ale mam nadzieję, że się Melba nie obrazi :)
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 15 lut 2017, 15:22

Dziękuję ;) czyli wykładnia Biura ma się nijak do sugestii Zarządu PFRON. Podkreślam.. niech najpierw zmienią rozporządzenie..
A co mają na myśli pisząc że trzeba rozpatrywać wnioski do 30 dni (pozytywnie lub negatywnie) uwzględniając środki którymi powiat desponuje lub ma dysponować??!!
lena8

Napisano: 15 lut 2017, 15:26

te 30 dni to już inna bajka, nie mieszajmy tematów, załóż nowy

a co do pisma to mam pytanie czy zmniejszenie limitu dofinansowania względem dochodu to są to dodatkowe kryteria? jak to rozumiecie?
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Strona 1 z 4    [ Posty: 36 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem