Piso z ROPS - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 05 mar 2014, 11:08

jeżeli otrzymałam z ROPS-u wniosek o udostępnienie danych czy jakaś tam osoba pobierała św. rodzinne w okresie od np. 01 VIII 2013. Ja sprawdzam w sys. i u mnie pobierała VII, IX i X 2013r. teraz nie pobiera. To co powinnam zrobić wezwać tę osobę do udzielenia wyjaśnień na podstawie art. 50 KPA w związku z art. 23a czy zrobić wszczęcie postępowania . Jak takie wezwanie lub wszczęcie ma wyglądać ? może ma ktos takie wzory
~Kaja

Napisano: 05 mar 2014, 11:29

na razie nic nie robisz, dopiero jak dostaniesz pismo z rops, ze zachodzi koordynacja
~hala

Napisano: 05 mar 2014, 11:30

ja nikogo nie wzywam odpisuje do ROPS i tyle
~- ja

Napisano: 05 mar 2014, 11:43

Ale jeżeli ja nie wiedziałam że mąż tej pani pracuje za granica i to pismo z ROPS to jest dla mnie taka informacja że była praca za granicą to chyba musze jakoś zareagować? Bo faktycznie do tej pory ie robiłam nic.
~Kaja

Napisano: 05 mar 2014, 12:14

Zeby wysłac zapytanie do ROPS czy jest koordynacja muszę coś wiedzieć od pani gdzie i od kiedy mąż pracuje za granica adres pracodawcy i zamieszkania jego . Właśnie nie wiem czy powinnam najpierw wezwać stronę do złożenia wyjaśnień czy wszcząć postepowanie nie wiem co mam zrobić POMOCY
~Kaja

Napisano: 05 mar 2014, 12:45

Proszę pomóżcie
~Kaja

Napisano: 05 mar 2014, 13:30

Teraz odpowiadasz na wniosek ROPS-u, piszesz , że w okresie od ... do ... pobierała świadczenia.
Potem ROPS prześle ci pismo, że w określonych okresach klient pobierał świadczenia rodzinne w Polsce a jednocześnie stara się o świadczenia za granicą. Wtedy przesyłasz dokumentację do ROPS a stronę informujesz, że podjąłeś takie kroki.
~bobinka

Napisano: 05 mar 2014, 13:35

dzięki
~Kaja

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x