PIT 4 R elektronicznie

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
Joanna28

PIT 4 R elektronicznie

Post autor: Joanna28 »

Witam bardzo proszę powiedzcie kochani czy za pomocą podpisu którego używam do wysyłania dokumentów do ZUs (w progr.PŁATNIK) można wysłać pity elektronicznie czy trzeba jakiś specjalny podpis zakupic. Powiedzcie jak to będzie wyglądało czy mam złożyć jakieś formularze do US? proszę o pomoc
Gość

Re: PIT 4 R elektronicznie

Post autor: Gość »

Musisz złożyć w US pełnomocnictwo UPL-1:)
Gość

A jak to zrobić? Jest jakiś gotowy wzór dokumentu, który trzeba podpisać i złożyć do US?
Gość

ok, wydrukowane, podpisane i co dalej? Czekać na jakiś login z US? I eksport z programu płacowego?
gumi

Post autor: gumi »

z tego, co pamiętam, to tylko składasz w US ten dokument a potem normalnie przez internet przesyłasz deklaracje. ja mam program płacowy z Progmana, który łączy się bezpośrednio z MF i wystarczy zrobić deklarację, sprawdzić i kliknąć wyślij deklarację., podpisać i czekać na UPO, potem je pobrać i wydrukować.
mk1

Post autor: mk1 »

a czy kierownik sam na siebie tez musi złożyc takie pełnomocnictwo na UPL-1
gumi

Post autor: gumi »

my złożyliśmy tylko na pracownika, który ma podpis elektroniczny (do tej pory obsługiwał ZUS i sprawozdania do UW)
natka77

Post autor: natka77 »

a jak pracownik księgowości co robi pity nie ma podpisu kwalifikowanego tylko kierownik to wysyła sie pełnomocnictwo na tego pracownika?
jaaa

Post autor: jaaa »

to wtedy pełnomocnictwo na kierownika
natka77

Post autor: natka77 »

to kto wtedy podpisuje pełnomocnictwo?
ODPOWIEDZ