Plan pomocy dziecku i inne

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~Inka

Plan pomocy dziecku i inne

Post autor: ~Inka »

Jak w Waszych placówkach będzie wyglądała nowa dokumentacja? macie już jakiś zarys \"planu pomocy dziecku\"? co ile czasu będzie modyfikowany na interwencji? może ktoś ma już gotowy druk takiego planu( niewypełniony) ?
Dziękuję
~monika

Re: Plan pomocy dziecku i inne

Post autor: ~monika »

jakoś za zarys nawet nie mam sie kiedy zabrać bo jeszcze statutu i regulaminu nie mogę dostosowac bo nie wyrabiam w czasie - ciagle cos się dzieje....no i jeszcze nowe wątki na forum:)
ale myślę sobie, ze przecież mieliśmy indywidualne plany pracy z dzieckiem więc pewnie będzie to ten sam dokyment
~monika

Post autor: ~monika »

jakoś za zarys nawet nie mam sie kiedy zabrać bo jeszcze statutu i regulaminu nie mogę dostosowac bo nie wyrabiam w czasie - ciagle cos się dzieje....no i jeszcze nowe wątki na forum:)
ale myślę sobie, ze przecież mieliśmy indywidualne plany pracy z dzieckiem więc pewnie będzie to ten sam dokyment
~Nowa

Post autor: ~Nowa »

no i właśnie!
rozmawiałam z wydziałem polityki społecznej również na ten temat, i tam pani potwierdziła, że plan pomocy dziecku = IPP, dodaje się tylko sugestie asystenta rodziny dziecka.

ale, dlaczego już tak panikujecie? nas nowe rozporządzenie i ustawa dotyczyć będzie od 2013.
~Inka

U nas dla nowych dzieci wprowadza się już nową dokumentację.
~izabela

Post autor: ~izabela »

Hej! mam prośbę. Czy wasz problem dotyczący dokumentacji w palcówkach dotyczy placówek wsparcia dziennego czy innych?
~ccc

Post autor: ~ccc »

I tych i innych.
~Inka

całodobowych p.o.w
~iza

Post autor: ~iza »

ipp dot.interwencji ,gdzie to jt napisane?
~Inka

Dotyczy Interwencji i socjalizacji ale wiadomo, że bardziej interwencji -plan pisze się po przyjęciu dziecka do placówki( wszystko napisane jest w rozporządzeniu i ustawie).
ODPOWIEDZ