podatek należny - pomoc! - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 04 mar 2014, 16:23

Pani w GOPSie kazała mi wypisać dochody moje i męża. Wszystko fajnie, ale jak mam oddzielić podatek należny? Rozliczenie było wspólne. Jest na to jakiś wzór?
~mała

Napisano: 04 mar 2014, 16:27

proporcjonalnie do dochodów

jezeli masz problem z wypełnieniem oświadczeń o dochodach to sie nie głowisz tylko wystepujesz do Urzędu skarbowego o wydanie zaświadczeń
~~o~

Napisano: 04 mar 2014, 16:28

ja bym wpisała wpisała podatek wspólny i dopisała, że jest to wspólny, a w GOPS-ie sami sobie powinni sobie wyliczyć
~Ayo

Napisano: 04 mar 2014, 16:29

w zaśw. z US też będzie wspólny podatek
~Ayo

Napisano: 04 mar 2014, 16:29

w zaśw. z US też będzie wspólny podatek
~Ayo

Napisano: 04 mar 2014, 17:04

ale przy zaświadczeniu panie w gops same będą się głowić jak to podzielić, myślę że przy oświadczeniu nie przejdzie jak podasz wspólny podatek, często osoby przynoszą pit-11 i proszą niech pani poda mi co tam wpisać na oświadczeniu po nie miłych doświadczeniach oduczyłam się tego. Do małej jak wiesz jak to podziel ten podatek proporcjonalnie a jak nie wiesz to niestety pozostaje wam donieść zaświadczenia tym bardziej że przy składkach zdrowotnych to też nie jest ta kwota z pitu tylko ciutek inna
~marta

Napisano: 04 mar 2014, 17:39

a jak te proporcje mam zapisać, żeby wyliczyć podatek należny?
~mała

Napisano: 04 mar 2014, 17:53

proporcje liczy się zgodnie z matematycznymi zasadami.... etap kształcenia-gimnazjum.
~~P~

Napisano: 05 mar 2014, 11:19

Ayo \"ja bym wpisała wpisała podatek wspólny i dopisała, że jest to wspólny, a w GOPS-ie sami sobie powinni sobie wyliczyć \"
co ty gadasz. OŚWIADCZENIE jak sama nazwa wskazuje strona sama składa. Pracownik nic przy nim nie majstruje.
Jeżeli nie chce im się iść do skarbówki a chcą złożyć oswiadczenie to ich problem co tam wpiszą.
~elwira

Napisano: 05 mar 2014, 13:07

W gops nic nie będą dzielić, a oświadczenie jest pod rygorem odpowiedzialności karnej. Więc najlepiej wziąć zaś. z US. Nawet jeśli jesteście małżeństwem to składacie dwa oddzielne podania do US, będą 2 zaś. z US.
~cac

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x