PODPIS NA OŚWIADCZENIU - Świadczenia rodzinne

Strona 7 z 7    [ Posty: 70 ]

Napisano: 26 mar 2015, 9:38

Ewalu nie masz racji. Maniek (i inne Mańki też) mogą.
Poza tym rozporządzenia nie znasz - tam jest gwiazdka dla Mańków
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 26 mar 2015, 10:31

Tak, teraz widzę, faktycznie. Niestety nie mamy żadnego Mańka (ani Mańki) w sekcji więc nie możemy tego stosować :(
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 26 mar 2015, 11:27

Elmer pisze:Ewalu nie masz racji. Maniek (i inne Mańki też) mogą.
Poza tym rozporządzenia nie znasz - tam jest gwiazdka dla Mańków
ok, tej gwiazdki nie widziałam :oops: lecę do okulisty .. czas pomyśleć o okularach :lol:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 26 mar 2015, 11:34

Iks pisze:Tak, teraz widzę, faktycznie. Niestety nie mamy żadnego Mańka (ani Mańki) w sekcji więc nie możemy tego stosować :(
od jutra nowe zasady rekrutacji pracowników na stanowiska Swiadczeń rodzinnych- dla ułatwienia obsługi przyjmowania oświadczeń- zatrudniane bedą tylko osoby o imieniu Maniek :lol: :lol:
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 26 mar 2015, 11:46

boziu ale wy głaby wszyscy jesteście, skoro nie weryfikujecie oświadczeń o dochodach to znaczy ze rozdajecie państwowe pieniądze na lewo i prawo, setki oświadczeń u nas było w których były podane 0 dochodu a póżniej wychodziły kwiatki po 30 , 50 tys dochodu, a bo sie Pani/Panu zapomnialo ze pracuje. Aha no i tak jak napisał Manieck12 polecam przeczytac i zrozumieć ( wbić do głowy ) par. 2 pkt 14 rozporzadzenia (ktory uprawnia do żądania od strony Pitów i innych dokumnetów potwierdzjaych kwoty wpisane na oświadczeniu o dochodach)
kolo8

Napisano: 26 mar 2015, 11:54

kolo8 - rozumiem, że ty weryfikujesz wszystkie oświadczenia poprzez występowanie do US?
PIT 37 czy 36 to ci mogę na kolanie napisać przed wejściem do biura.
Te setki spraw/oświadczeń to skąd wziąłeś?
par. 2 pkt 14 brzmi
inne dokumenty, w tym oświadczenia, niezbędne do ustalenia prawa do zasiłku rodzinnego oraz dodatków do zasiłku
rodzinnego.
Od kiedy PIT jest niezbędny? Musisz mieć oświadczenie i PIT do określenia dochodu? Nie wydaje mi się.
Jak ktoś ci składa oświadczenie i twierdzisz, że kłamie to go sprawdzasz poprzez wystąpienie do US a nie poprzez żądanie od niego dokumentu. Dokumenty to on złożył wszystkie.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 26 mar 2015, 11:59

kolo8
ciekawe na jakiej podstawie wzywasz strone do przedstawienia PIT 37 skoro złozyła ci juz oswiadczenie- bardzo chciałabym zobaczyc wzór takiego wezwania- a jak strona ci nie przedstawi takiego Pitu- odmówi okazania i masz samo oświadczenie- to co- zostawiasz wniosek bez rozpatrzenia??
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 26 mar 2015, 12:45

Chciałbym kiedyś złożyć wniosek w takim ośrodku który czegoś ode mnie będzie żądał, a co nie ma potwierdzenia w przepisach :twisted: Zrobiłbym Mordor ;)

A tak na poważnie - niektórym się baaaardzo ciężko przestawić na oświadczenia i "łamanie barier". Przepisy się zmieniły już kilka lat temu, staroszkolne myślenie (a raczej brak własnego myślenia) niestety pozostało... A ja walczę z tym jak mogę. :roll:
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 26 mar 2015, 12:53

Iks pisze:Chciałbym kiedyś złożyć wniosek w takim ośrodku który czegoś ode mnie będzie żądał, a co nie ma potwierdzenia w przepisach :twisted: Zrobiłbym Mordor ;)
no ale Ty znasz ustawę a ludzie nie bardzo, a reszta na pograniczu szantażu - nie dostarczysz - nie dostaniesz, a nie daj Bóg jak zaginie taki Pit, no to dopiero problem, zaiwaniaj do pracodawcy z prośbą o kopię, i trudno się dziwić, że panuje taka opinia, miałam podobną sytuację w Banku, w którym klientem jestem dwadzieścia lat, zażądał ode mnie zaświadczenia a ja uparcie twierdzę, że wystarczy oświadczenie, Pani Bankowa popatrzała na mnie i oświadczenie, gdzie pracuję i stwierdziła, ,,no tak Pani to wie, że wystarczy oświadczenie a inni nie''
Kati@

Napisano: 26 mar 2015, 13:01

Ja wysłałam męża "do gminy" po wniosek o becikowe i druki oświadczeń. A pani mu powiedziała, że zaświadczenia ze skarbowego muszą być. To poszedł drugi raz, po druki oświadczeń i pani nie bardzo była z tego zadowolona, bo "oni biorą zaświadczenia". No ale cóż...
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Strona 7 z 7    [ Posty: 70 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x