Podpis wnioskodawcy - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 15 mar 2016, 9:24

słuchajcie, mam pytanie - właśnie słucham rozmowę koleżanki z klientem (z koleżanką siedzę od niedawna) i jestem zła, że można być aż takim urzędasem... Przyszła kobieta w sprawie swojego ojca. Facet jest po udarze i ma problem z podpisywaniem, tzn wszystko rozumie, podpisuje się, ale jest to średnio czytelny podpis. Czy moja koleżanka może czepiać się tego, że podpis jest "brzydki" i czy faktycznie trzeba od razu załatwić pełnomocnictwo notarialne, bo ona takiego podpisu nie może zaakceptować? Wiem, że pełnomocnictwo jest dobrym dokumentem dla rodziny, ale czy można aż tak się czepiać? Przecież to jest jego podpis!
PCPR

Napisano: 15 mar 2016, 9:51

Ja nie jestem niepełnosprawna, a mój podpis czasami jest nieczytelny nawet dla mnie :D Nikt nie ma prawa kwestionować niczyjego podpisu, bez względu na jego urodę. Takie jest moje zdanie.
Melba

Napisano: 15 mar 2016, 10:03

brzydki? ale ma być czytelny i jeśli można odczytać nazwisko i imię to niech Twoja koleżanka przestanie się czepiać; no chyba, że ktoś złożył parafkę (nieczytelny podpis)
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 15 mar 2016, 14:17

Myślę, że twoja koleżanka powinna pomyśleć o zmianie pracy - do urzędu skarbowego by pasowała :evil:
iwa27
Awatar użytkownika
Referent
Od: 10 wrz 2014, 13:21
Zajmuję się:

Napisano: 15 mar 2016, 14:51

A już się bałam, że tylko ja widzę problem. Niestety takich "kwiatków" w jej wykonaniu mam więcej.
PCPR

Napisano: 15 mar 2016, 15:15

i dzięki takim kwiatkom ludzie narzekają na urzędników :)
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x