Podpis wnioskodawcy

ODPOWIEDZ
PCPR

Podpis wnioskodawcy

Post autor: PCPR »

słuchajcie, mam pytanie - właśnie słucham rozmowę koleżanki z klientem (z koleżanką siedzę od niedawna) i jestem zła, że można być aż takim urzędasem... Przyszła kobieta w sprawie swojego ojca. Facet jest po udarze i ma problem z podpisywaniem, tzn wszystko rozumie, podpisuje się, ale jest to średnio czytelny podpis. Czy moja koleżanka może czepiać się tego, że podpis jest "brzydki" i czy faktycznie trzeba od razu załatwić pełnomocnictwo notarialne, bo ona takiego podpisu nie może zaakceptować? Wiem, że pełnomocnictwo jest dobrym dokumentem dla rodziny, ale czy można aż tak się czepiać? Przecież to jest jego podpis!
Melba

Re: Podpis wnioskodawcy

Post autor: Melba »

Ja nie jestem niepełnosprawna, a mój podpis czasami jest nieczytelny nawet dla mnie :D Nikt nie ma prawa kwestionować niczyjego podpisu, bez względu na jego urodę. Takie jest moje zdanie.
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Post autor: Tomasz1981 »

brzydki? ale ma być czytelny i jeśli można odczytać nazwisko i imię to niech Twoja koleżanka przestanie się czepiać; no chyba, że ktoś złożył parafkę (nieczytelny podpis)
Awatar użytkownika
iwa27
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: iwa27 »

Myślę, że twoja koleżanka powinna pomyśleć o zmianie pracy - do urzędu skarbowego by pasowała :evil:
PCPR

Post autor: PCPR »

A już się bałam, że tylko ja widzę problem. Niestety takich "kwiatków" w jej wykonaniu mam więcej.
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Post autor: Tomasz1981 »

i dzięki takim kwiatkom ludzie narzekają na urzędników :)
ODPOWIEDZ