Podpisanie umowy - co dalej

Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Re: Podpisanie umowy - co dalej

Post autor: Tomasz1981 »

PCPR-DLN1 pisze: 10 cze 2020, 9:58 Jestem na etapie, że zaznaczyłam, że przelewy za czesne zostały wysłane.

Czy wysyłacie pismo informujące o tym studentów? Bo chyba automatycznie nic nie poszło.

Co teraz? Bo na filmie instruktażowym (podany wyżej link) jest mowa o rozliczeniu, ale chyba raczej dla wniosków, które my wprowadzalibyśmy, a nie wnioskodawca sam w SOW.
pismo o wysłaniu przelewu nie jest konieczne

jeśli przelew został wysłany, wchodzi w umowy podpisane (zakładka transze), tu zaznaczasz, że przelew wysłany (zmieniasz z NIE na TAK), wtedy student będzie widział, że może tę transzę rozliczyć składając wniosek o rozliczenie (czesnego a później drugi wniosek na dodatek) - każdy student musi złożyć wniosek o rozliczenie czesnego (jeśli ma) oraz dodatku, bez tego nie rozliczysz umowy, nie ma znaczenia czy składał przez SOW czy sami wprowadzaliście
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Kontakt:

Majka1011 pisze: 16 cze 2020, 15:22 A w przypadku Modułu I, po podpisaniu umowy, beneficjent dostarcza nam fakturę (załącza w SOW do swojego wniosku), ja wypłacam i co dalej?
nie robiłem jeszcze, ale pewnie podobnie jak w module II; a przy tworzeniu wzięłaś refundację czy transze?
Majka1011
Stażysta
Zajmuję się: PFRON
Kontakt:

Post autor: Majka1011 »

Dostałam od swojego opiekuna link z instrukcjami na SOW, i wiem już co dalej.Bardzo dobry materiał.
https://portal-sow.pfron.org.pl/opencms ... index.html
PCPR-DLN1
Stażysta
Zajmuję się: Dofinansowania PFRON.
Kontakt:

Post autor: PCPR-DLN1 »

Majka1011 pisze: 17 cze 2020, 13:20 Dostałam od swojego opiekuna link z instrukcjami na SOW, i wiem już co dalej.Bardzo dobry materiał.
https://portal-sow.pfron.org.pl/opencms ... index.html
Faktycznie pomocne!
Dzięki.
Moniuszko
Referent
Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS
Kontakt:

Post autor: Moniuszko »

Podpisałam umowy na Moduł I (wszędzie dałam refundacje). Osoby zaczynają przynosić faktury papierowo niestety, ja muszę złożyć wniosek o rozliczenie w ich imieniu. Co mam zaznaczyć w tej rubryce "do czego chcemy złożyć rozliczenie: do umowy, czy do wniosku "? I w sytuacji gdy wniosek o rozliczenie zostanie złożony, to ja dopiero wtedy mogę robić przelew ?
leon
Referent
Zajmuję się: SO, WTZ, BA, Aktywny Samorząd
Kontakt:

Post autor: leon »

Moniuszko pisze: 17 lip 2020, 9:35 Podpisałam umowy na Moduł I (wszędzie dałam refundacje). Osoby zaczynają przynosić faktury papierowo niestety, ja muszę złożyć wniosek o rozliczenie w ich imieniu. Co mam zaznaczyć w tej rubryce "do czego chcemy złożyć rozliczenie: do umowy, czy do wniosku "? I w sytuacji gdy wniosek o rozliczenie zostanie złożony, to ja dopiero wtedy mogę robić przelew ?
A dlaczego nie każesz wnioskodawcą załączać faktur w Sowie??
Muszą zrobić rozliczenie - złóż nowy wniosek o rozliczenie.
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Kontakt:

Moniuszko pisze: 17 lip 2020, 9:35 Podpisałam umowy na Moduł I (wszędzie dałam refundacje). Osoby zaczynają przynosić faktury papierowo niestety, ja muszę złożyć wniosek o rozliczenie w ich imieniu. Co mam zaznaczyć w tej rubryce "do czego chcemy złożyć rozliczenie: do umowy, czy do wniosku "? I w sytuacji gdy wniosek o rozliczenie zostanie złożony, to ja dopiero wtedy mogę robić przelew ?
1. do umowy
2. tak

u mnie też nie robimy rozliczań na ludzi, no chyba że ktoś składał papierowo
Moniuszko
Referent
Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS
Kontakt:

Post autor: Moniuszko »

Dziękuję bardzo za odpowiedzi :) No niestety, z niektórymi u mnie nie da rady inaczej niż papierowo, więc szkoda tylko moich nerwów.
ODPOWIEDZ