Witam. Mam pewien problem. Jestem OWW. OWD odpisało 3 m-ce temu że dłużnik nie przebywa u nich. Wystąpiłam do komornika o ustalenie adresu. Odpisał że odbiera korespondencję - adres ten sam co w OWD. To napisałam do Warszawy o udostępn. danych (do KRK i MSWiA), podali zameldowanie stałe (od urodzenia). Zgłupiałam totalnie, wysłałam zawiadomienie o wszczęciu w 2 miejsca! Tam gdzie jest na stałe zameldowany wg danych z Warszawy i tam gdzie rzekomo przebywa wg odp od komornika. Korespondencje wróciły awizowane. nie wiem kto teraz jest owd, gdzie mam wysłać decyzję o zwrocie dłużnikowi i do którego owd!! Nie wiem czy dobrze zrobiłam że wysłałam 2 zawiadomienia ((. Proszę pomóżcie, bo ta sprawa ciągnie się już 3 m-ce, i nie mogę wysłać decyzji. A może wysłać w dwa miejsca!??
dwa zawiadomienia? wszczęłaś dwa takie same postępowania gratulacje! OWD jest tam gdzie mieszka dłużnik a nie gdzie jest zameldowany, pisz tam gdzie komornik wskazuje. a do tego OWD co odpowiada ze dłużnik nie mieszka napisz zapytanie na jakiej podstawie to ustalono