Podwyżki dla pracowników MOPS - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 9 z 20    [ Posty: 196 ]

Napisano: 08 lip 2015, 17:30

No chyba że ktoś jest biskupem ;) a serio to brzuch w normie bo na związkowym wikcie przynajmniej u mnie trzeba wykazać się 2 raz więcej żeby zasłużyć u szefa na średnią.
refresh

Napisano: 08 lip 2015, 20:07

Ares30

Napisano: 08 lip 2015, 21:26

Widzę Ares że to twój temat konik ;)
refresh

Napisano: 09 lip 2015, 7:21

refresh pisze:Iks dignoza ok. Cel ok. Metody no cóż. Śmiało rób rewoltę i zgromadź chętnych. Ja póki co o wynagrodzenia zatroszczę się u siebie działalnością związkową.
I bardzo dobrze! Związki są również ważne, tyle, że te działające lokalnie są bardziej podatne na korupcję i zepsucie. Uważam, że prawo do jednoczenia się w związki to jest jedno z elementarnych praw pracowniczych. A co do rewolty - nie musi być wcale krwawa, ja też wcale chętnych nie muszę gromadzić, chyba że lokalnie - inicjatywa polityczna powstała, ale na forum agitować nie będę (i nie chodzi mi o Kukiza, Petru czy Napieralskiego).
Ostatnio zmieniony 09 lip 2015, 13:57 przez Iks, łącznie zmieniany 1 raz.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 09 lip 2015, 13:16

Ok kto już był u szefa i pytał?
Ares30

Napisano: 09 lip 2015, 14:12

Nie ma czasu bo trzeba pisac na forum.
Ares30

Napisano: 09 lip 2015, 14:25

Ja przepracowałam 33 lata w tej samej gminie wiejskiej i otrzymuję wynagrodzenie niższe od początkujących sprzedawców w sklepie, to jest skandal, tak dalej być nie może
mirosława

Napisano: 09 lip 2015, 14:28

3000 zł brutto was zadowoli?
Ares30

Napisano: 09 lip 2015, 14:47

To dobra podstawa. Reszta powinna zależeć od efektywności.
3000 brutto + dodatek terenowy. Więcej nigdy nie będzie.

Podwyżki jeśli jakieś będą to malutkie. Żaden rząd nie da wam kokosów bo nie ma z czego. W budżecie musiałoby być dużo więcej hajsu a żeby było go więcej należało by m.in. opodatkować kościół, zredukować administrację, zmniejszyć liczbę posłów/senatorów i zlikwidować przywileje emerytalne niektórym grupom zawodowym. Podatek bankowy to też nie głupia myśl. Niech rząd podejmie powyższe działania a gwarantuję wam że za kilka lat kasa na podwyżki dla socjalnych się znajdzie.
Ares30

Napisano: 09 lip 2015, 15:18

Ja zapytam dopiero po urlopie swoim, który trwa i po powrocie szefa z urlopu, na który on się dopiero wybiera, mam czas przygotować się merytorycznie do dyskusji, trochę Wy ni pomagacie swoimi cennymi uwagami, przejrzę także to rozporządzenie o wynagr. pracowników sam., a i jeszcze w jakieś wewnętrzne regulaminy zerknę...., nie wiem jaka będzie reakcja szefa, mam nadzieję, że nie rzuci tekstem, - jak się nie podoba to.....i na twoje miejsce czeka 100 innych itp -
Jemiołka

Strona 9 z 20    [ Posty: 196 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x