czy ktoś z was przyznany dodatek mieszkaniowy rozdziela proporcjonalnie do opłat. Np za wodę przekazuje do wodociągów , czynsz do zarządcy itd.
Jak mam to zrobić w programie sygnity?
Nikt, kto się szanuje. Nie ma takiego wymogu, nie ma takiej potrzeby... Musiałabym naprawdę mieć 3 wnioski w miesiącu, by chciało mi się - z nudów - takie coś robić.
Ja rozdzielam za wodę w kilku blokach ponieważ oni sami płacą do wodociągów. Zarządca nie ma z tym nic wspólnego. Poszukaj tu na forum był o tym temat.
Nie mam potrzeby szukać, bo na moje szczęście to nie mój problem.
Chodziło mi jedynie o to, że odpowiednia ustawa preferuje generalnie rozliczanie między przedsiębiorstwem a zarządcą domu, zaś dalej to problem zarządcy, ale owszem, rozliczenia bezpośrednie też są możliwe - po spełnieniu odpowiednich warunków ustawowych.
czy może wypowiedzieć się ktoś kto rozdziela dodatek?
Ponieważ.......
ja tu tylko pracuję i muszę robić co mi każą,bo trzeba jakoś na chleb zarobić. Więc proszę życzliwe osoby o udzielenie kilku wskazówek
Z gór dziękuję
Dokonuję podziału i przekazuję np. do Urzędu za wodę i nieczystości stale, a pozostałą część wypłacam w kasie.
W przypadku zarządcy - tyle ile jest na wniosku resztę w kasie.
Zawsze możesz poprosić o rozpisanie na wniosku w jakiej części ma być przekazane i dla kogo.