u nas to nie wiem, podział na radę społeczną ma iść i po niej się zobaczy, ja osobiście na dorosłych bym nie dał tylko na dzieci; ale że w radzie siedzą stare pryki co korzystają z turnusów to wiadomo jak będzie....
W zeszłym roku dawaliśmy tylko tym osobom (dorosłym i dzieciom) które nigdy nie były. Wiadomo co roku awantury i pretensje, dlatego w tym roku zastanawiamy się czy nie dać więcej na turnusy kosztem barier. Ale nie wiadomo czy rada społeczna się zgodzi i czy to będzie przyjęte. Na wszystko mamy obniżone dofinansowanie a i tak bardzo dużo pieniędzy brakuje.
U mnie od kilku ładnych lat na turnusy dzielimy w/g skali punktowej podobnie jak w AS. Wystarcza to na około 20% złożonych wniosków. Tak poza tematem proszę o wskazanie jak wyliczacie maksymalne dofinansowanie do przedmiotów ortopedycznych np. aparatu słuchowego gdzie NFZ limit 1000 refundacja NFZ 70% tj. 700zł.
Ja to rozumiem tak 1000 limit NFZ + 300 udział własny = 1300 x150% = 1950 - dofinansowanie PFRON ?
Dobrze liczysz, 1950 max.
My planujemy przeznaczyć mniej środków na przedmioty (pieluchy i te sprawy) bo i tak nigdy nie jest wystarczająco i wiecznie wnioskodawcy narzekają.