proszę Was o pomoc

moje pytanie brzmi kto unieważnia te karty wójt gminy która ją wydała???? czy wójt gminy na ternie której obecnie przebywa owa Pani z rodziną????
dzięki za pomoc

Generalnie ta Pani osobiście powinna unieważnić te karty najpierw w gminie gdzie je uprzednio wyrobiła, tym bardziej że nie ma daleko i nie przeprowadziła się na drugi koniec Polski, ale wiemy jak wygląda rzeczywistość[email protected] pisze:Witam.
proszę Was o pomocotrzymałam informacje emailem z sąsiedniej gminy iż nasza była mieszkanka naszej gminy przeprowadziła sie do ich gminy i tam złożyła nowy wniosek o KDR.
moje pytanie brzmi kto unieważnia te karty wójt gminy która ją wydała???? czy wójt gminy na ternie której obecnie przebywa owa Pani z rodziną????
dzięki za pomoc
Nie do końca proponuję spojrzec w ustawę ART 15ubu pisze:Generalnie ta Pani osobiście powinna unieważnić te karty najpierw w gminie gdzie je uprzednio wyrobiła, tym bardziej że nie ma daleko i nie przeprowadziła się na drugi koniec Polski, ale wiemy jak wygląda rzeczywistość[email protected] pisze:Witam.
proszę Was o pomocotrzymałam informacje emailem z sąsiedniej gminy iż nasza była mieszkanka naszej gminy przeprowadziła sie do ich gminy i tam złożyła nowy wniosek o KDR.
dzięki za pomoctrzeba coś tam mieć w papierach i dogadać się z sąsiadami, a karty unieważnia ten co je wydawał, oczywiście w imieniu wójta itd., ale nie załatwiamy tego decyzją
System umożliwia wymianę korespondencji z innymi urzędami, a system jest zrobiony jeszcze "lepiej", bo jak sie wyda nową kartę to automatycznie anuluje stare– członek rodziny wielodzietnej jest obowiązany do niezwłocznego powiadomienia o tym wójta, który przyznał Kartę.
2. W przypadku zmiany miejsca zamieszkania skutkującej zmianą gminy członek rodziny wielodzietnej jest obowiązany do niezwłocznego powiadomienia o tym wójta, który przyznał Kartę, chyba że członek rodziny wielodzietnej złożył wniosek o przyznanie nowej Karty w związku ze zmianą miejsca zamieszkania.
3. W przypadku złożenia przez członka rodziny wielodzietnej wniosku o przyznanie nowej Karty w związku ze zmianą miejsca zamieszkania wójt właściwy ze względu na nowe miejsce zamieszkania członka rodziny wielodzietnej powiadamia o zmianie miejsca zamieszkania przez członka rodziny wielodzietnej wójta, który przyznał Kartę.