poinformowanie sasiedniej gminy o zmianie miejsca zamieszkan - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 17 maja 2018, 13:40

Witam.
proszę Was o pomoc :D otrzymałam informacje emailem z sąsiedniej gminy iż nasza była mieszkanka naszej gminy przeprowadziła sie do ich gminy i tam złożyła nowy wniosek o KDR.
moje pytanie brzmi kto unieważnia te karty wójt gminy która ją wydała???? czy wójt gminy na ternie której obecnie przebywa owa Pani z rodziną????
dzięki za pomoc :)
[email protected]
Praktykant
Od: 31 sty 2018, 15:17
Zajmuję się: kdr

Napisano: 18 maja 2018, 8:28

[email protected] pisze:Witam.
proszę Was o pomoc :D otrzymałam informacje emailem z sąsiedniej gminy iż nasza była mieszkanka naszej gminy przeprowadziła sie do ich gminy i tam złożyła nowy wniosek o KDR.
moje pytanie brzmi kto unieważnia te karty wójt gminy która ją wydała???? czy wójt gminy na ternie której obecnie przebywa owa Pani z rodziną????
Generalnie ta Pani osobiście powinna unieważnić te karty najpierw w gminie gdzie je uprzednio wyrobiła, tym bardziej że nie ma daleko i nie przeprowadziła się na drugi koniec Polski, ale wiemy jak wygląda rzeczywistość :lol: trzeba coś tam mieć w papierach i dogadać się z sąsiadami, a karty unieważnia ten co je wydawał, oczywiście w imieniu wójta itd., ale nie załatwiamy tego decyzją ;)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 18 maja 2018, 13:04

ubu pisze:
[email protected] pisze:Witam.
Generalnie ta Pani osobiście powinna unieważnić te karty najpierw w gminie gdzie je uprzednio wyrobiła, tym bardziej że nie ma daleko i nie przeprowadziła się na drugi koniec Polski, ale wiemy jak wygląda rzeczywistość :lol: trzeba coś tam mieć w papierach i dogadać się z sąsiadami, a karty unieważnia ten co je wydawał, oczywiście w imieniu wójta itd., ale nie załatwiamy tego decyzją ;)
Nie do końca proponuję spojrzec w ustawę ART 15
– członek rodziny wielodzietnej jest obowiązany do niezwłocznego powiadomienia o tym wójta, który przyznał Kartę.

2. W przypadku zmiany miejsca zamieszkania skutkującej zmianą gminy członek rodziny wielodzietnej jest obowiązany do niezwłocznego powiadomienia o tym wójta, który przyznał Kartę, chyba że członek rodziny wielodzietnej złożył wniosek o przyznanie nowej Karty w związku ze zmianą miejsca zamieszkania.

3. W przypadku złożenia przez członka rodziny wielodzietnej wniosku o przyznanie nowej Karty w związku ze zmianą miejsca zamieszkania wójt właściwy ze względu na nowe miejsce zamieszkania członka rodziny wielodzietnej powiadamia o zmianie miejsca zamieszkania przez członka rodziny wielodzietnej wójta, który przyznał Kartę.
System umożliwia wymianę korespondencji z innymi urzędami, a system jest zrobiony jeszcze "lepiej", bo jak sie wyda nową kartę to automatycznie anuluje stare :) tak wybiegli poza ustawę :0
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 18 maja 2018, 14:57

System umożliwia wymianę korespondencji z innymi urzędami, a system jest zrobiony jeszcze "lepiej", bo jak sie wyda nową kartę to automatycznie anuluje stare :) tak wybiegli poza ustawę :0[/quote]

Ale w sumie to dobrze że ubiegli, bo wcześniej jak się nie dało to dopiero były problemy do rozwiazania, ale teraz w sumie też mogą się pojawić w pewnych dziwnych okolicznościach :mrgreen:
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x