Pomiar wilgotności i temperatury w Archiwum Zakładowym - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 28 sie 2018, 10:19

Witam. Mam pytanie dotyczące pomiaru temperatury i wilgotności w Archiwum Zakładowym. Jak często należy robić taki pomiar? W naszej Instrukcji dotyczącej Składnicy Akt (my jako MOPS mamy Składnicę Akt ) nie ma nic na temat częstotliwości robienia takich pomiarów. Nie znalazłam nic co by określało takową częstotliwość. Jak to u was wygląda? Na stronie Archiwum Narodowego w Krakowie znalazłam zapis dotyczący wyposażenia AZ/SA. Tam jest zapis , iż należy sprawdzać codziennie temperaturę i wilgotność powietrza. Dla mnie jest to nierealne. Nasza SA znajduje się w budynku położonym na drugim końcu miasta gdyż u nas nie mamy pomieszczenia na składnicę. I miałbym codziennie "zapindalać" tam żeby zrobić pomiary?
Nowa999
Stażysta
Od: 29 maja 2017, 14:02
Zajmuję się: LP/KS

Napisano: 28 sie 2018, 10:41

niestety codziennie
u nas o tyle dobrze że archiwum jest w tym samym budynku
a jesteśmy po kontroli z NIKu z ochrony danych osobowych i to jest jedno z zaleceń - codzienne pomiary i ich notowanie w dzienniczku
Pierre
Stażysta
Od: 19 wrz 2017, 14:53
Zajmuję się: ps

Napisano: 28 sie 2018, 12:08

Pierre pisze:niestety codziennie
u nas o tyle dobrze że archiwum jest w tym samym budynku
a jesteśmy po kontroli z NIKu z ochrony danych osobowych i to jest jedno z zaleceń - codzienne pomiary i ich notowanie w dzienniczku
A co jeszcze ów Szanowny NIK :) sprawdzał w Archiwum?
Nowa999
Stażysta

Napisano: 30 sie 2018, 14:30

Ojej :shock: pomiar wilgotności i temperatury? mnie to się raczej nie kojarzy z archiwum tylko z zupełnie inną częścią ciała :P
wiejskigopsiak
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 14 sie 2017, 11:45
Zajmuję się: kiedyś w pomocy teraz w szkoleniach

Napisano: 31 sie 2018, 8:20

wiejskigopsiak pisze:Ojej :shock: pomiar wilgotności i temperatury? mnie to się raczej nie kojarzy z archiwum tylko z zupełnie inną częścią ciała :P
Głodnemu chleb na myśli :lol:
Nowa999
Stażysta

Napisano: 04 wrz 2018, 14:14

sprawdzał jeszcze czy nic nie lezy na podłodze tylko na regalach
czy nie ma starego sprzętu komputerowego który powinien być zniszczony
czy teczki osobowe nie są dłużej przechowywane niż odpowiednia kategoria nakazuje
czy w drzwiach są 2 zamki
czy jest wentylacja
Pierre
Stażysta
Od: 19 wrz 2017, 14:53
Zajmuję się: ps

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem