pomoc na usamodzielenienie
pomoc na usamodzielenienie
Do kiedy wychowanka placówki opiekuńczo-wychowawczej moze złożyc i dostać pomoc pienieżna na usamodzielenienie?czy jest jakiś okres do ktorego może przyjsc i złozyc taki wniosek?
Re: pomoc na usamodzielenienie
w przypadku osób, które kontynuują naukę pomoc na usamodzielnienie wypłaca się po zakończeniu nauki, natomiast jeśli już zaprzestała się uczyć to od razu może złożyć wniosek
no to oczywiste,ale osoba wczesniej pracowała i miała wstrzymaną pomoc na kontynuowanie nauki z powodu wysokiego dochodu.Teraz przychodzi po ukończeniu 25 r.życia do pcpr i składa wniosek o pomoc na usamodzielnienie-zazanaczam ze nie pracuje w chwili obecnej.co w takim przypadku?
my przyznajemy ani w ustawie ani rozporządzeniu nie ma bramek na tą pomoc mówi się tylko o kontynuowaniu nauki, ustawa nowa o pieczy ma już granice czasowe, ale teraz ja bym dała
dzękuje bardzo za pomoc,też tak myslałam tylko chciałam sie upewnić:-)
Powinnaś przyznać pod warunkiem, że realizowała program usamodzielnienia, jeśli nie to dlaczego ma dostać? Warunkiem przyznania pomocy jest realizowanie programu i ukończenie nauki a później ewentualne podjęcie zatrudnienia. Za bycie \"pasożytem\" świadczenie się nie należy.
ja tez bym zobaczyła jak przebiegała realizacja programu usamodzielnienia i rozpatrzyła pozytywnie wniosek
Oprócz pomoc na usamodzielenienie - Stare tematy przeczytaj również:
jak to naliczyć?
pomocy!
Cd odpłatniści
odpłatność RB
mamy wolne miejsca w placówce socjalizacyjnej
program usamodzielnienia po terminie
pełnoletni usamodzielniany trafia do dps-co z usamodzielnieniem?
usamodzielniany po pobycie w placówce (wcześniej adoptowany)
jak byście to rozwiązali???
odpłatność za pobyt w rodzinie zastępczej
czy pcpr może
rodzina zastepcza a postanowienie
Pytanie w sprawie wyprawki
program osłonowy
umowa o prowadzenie placówki rodzinnej
od kiedy zaprzestać wypłaty pomocy pieniężnej dla rodziny zastępczej?