pomocy! - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 17 sie 2011, 13:57

proszę o pomoc, mam dziewczynę na kontynuowaniu nauki, w miesiącu czerwcu podjęła staż i tym samym przkroczyła dochód 200%, ale wypłatę za miesiąc czerwiec otrzymała w lipcu, czy żądacie zwrotu od miesiąca czerwca, czyli od miesiąca zatrudnienia, czy od lipca, bo wtedy dostała wynagrodzenie za czerwiec?
~m-

Napisano: 17 sie 2011, 14:41

ja w takiej sytuacji uchyliłabym decyzję od miesiąca lipca i za ten miesiąc ewentualny zwrot ponieważ biorę pod uwagę dochód osoby a tak jak piszesz w czerwcu nie miała dochodu z pracy więc nie przekroczyła kryterium. Takie jest moje zdanie. pozdrawiam
~grazka

Napisano: 17 sie 2011, 15:31

Dlaczego piszecie od miesiąca lipca, miesiąca września, a nie od lipca czy od września, przecież wiadomo, że chodzi o miesiące, a nie o kartofle?
~~Ella

Napisano: 17 sie 2011, 15:45

nie wydaje mi się żeby stwierdzenie \"od miesiąca lipca\" bądź \"od lipca\" miało jakiś istotny wpływ na jakość udzielonej odpowiedzi :)
~grazka

Napisano: 17 sie 2011, 16:21

moim zdaniem wypłata nie przysługuje od sierpnia, ponieważ dochód pojawił się w m-cu lipcu, czyli w m-cu poprzedzającym wywiad.
~:)

Napisano: 18 sie 2011, 11:35

Oczywiście, że należy uchylić decyzję od miesiąca lipca, ponieważ usamodzielniana uzyskała ddodatkowy dochód w lipcu i tym samym przekroczyła ktyterium. Całkowiecie nie zgadzam się z poprzednikiem, dochód za miesiąc poprzedzający bierze się pod uwagę w przypoadku złożonego wniosku:) pozdro
~Prac. Socjalny

Napisano: 18 sie 2011, 12:20

aby wydać decyzję konieczne jest przeprowadzenie wywiadu środowiskowego, do którego dochody brane są z poprzedniego miesiąca. Jeśli wywiad robimy aktualnie, tj. w sierpniu to bierzemy dochody za m-c lipiec i wydajemy decyzję pozbawiającą wypłaty świadczenia od miesiąca sierpnia.
~franczeska

Napisano: 18 sie 2011, 13:36

Zgadzam sie z franczeską
~r....

Napisano: 18 sie 2011, 14:20

Franczesko; w opisanej wyżej sytuacji należy uchylić świadczenie od miesiąca lipca z uwagi na zmianę dochodu w tym miesiącu, który zresztą strona zgłosiła. W tej sytuacji proponowane przez ciebie czynności nie mają wg mnie sensu, ponieważ w lipcu i sierpniu tych świadczeń nie dostanie, niezależnie kiedy będzie wywiad czy w lipcu czy w sierpniu itd.
~Prac. Socjalny

Napisano: 18 sie 2011, 14:23

do Franczeski; zreszta aby wystawić decyzje po przeprowadzonym wywiadzie musi być wniosek strony, do którego potrzebny jest dochód klienta za miesiąc poprzedzający złożenie wniosku.
~Prac. Socjalny

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x