czy ktoś miał taki problem ze źle zakwalifikował rodzaj wniosku. zamiast wnoszę o przyznanie karty dla nowego członka rodziny zaznaczyłam wnoszę o przyznanie karty i w podrodzaju wyskoczyło mi uzupełnienie rodziny :/ zorientowałam się już niestety po wysłaniu zamówienia i niestety nie można zmienić...
Co z kosztami? jakie mam zapotrzebować bo teoretycznie za uzupełnienie rodziny się nie należą ale rzeczywiście to jest mój błąd i wniosek jest na nowego członka rodziny.
i co ze sprawozdaniem jeśli faktycznie wezmę za obsługę tego wniosku???
Bardzo proszę o pomoc !!!!!!!!
POMOCY !!!
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Księgowość, DE, DM, KDR, Kadry
- Kontakt:
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: POMOCY !!!
@Monika111
To jest to o czym pisałem...
viewtopic.php?f=57&t=207242919
Ale pewnie będą dwie drogi.
1. Przyznać karty i od razu je anulować z winy urzędnika. Potem przyznać poprawne i pisać wszystko w wyjaśnieniach półrocznych i rocznym, czemu liczba wniosków powinna być w systemie mniejsza (bo będzie liczyć ten błędny i nowy).
2. No i druga opcja - zignorować to i już tak zostawić, mogłaś nie zauważyć (nie wiem czy to rozsądne, ale to naprawdę za 2zł z groszami się z tym systemem męczyć...) Pewnie będą jakieś kontrole, ale czy to tak rażący błąd?
SYSTEM SI KDR, JEST NAPRAWDE SŁABO DOPRACOWANY W KWESTII EWENTUALNYCH POMYŁEK...
Warto poinformować użytkowników, gdy uda ci się rozwiązać problem.
To jest to o czym pisałem...
viewtopic.php?f=57&t=207242919
No cóż, nie otrzymasz "Wynagrodzenia" za obsługę. Wtedy w sprawozdaniu wyjdzie ci, że to uzupełnienie rodziny i zerowe koszty. Przyznałaś już te karty? Jeśli nie, pytaj na helpdesk https://kdr-hd.mpips.gov.pl/ Podejrzewam, że tego już się nie da naprawić na tym etapie. MIMO WSZYSTKO, ZAPYTAJ CZY DA SIĘ TO "COFNĄĆ". Jeśli już zamówiłaś, no to trochę kiepsko.michu95 pisze: Robiłem natomiast przyznanie karty dla nowego członka rodziny "dziecka"
Nie pomyl
Rodzaj wniosku: Przyznanie karty
Podrodzaj wniosku Uzupełnienie rodziny z Przyznaniem karty dla nowego członka rodziny wielodzietnej
z
Rodzaj Wniosku: Wnoszę o przyznanie karty dla nowego członka rodziny.
bo w pierwszym przypadku nie naliczy ci kosztów obsługi, a w drugim naliczy. Pierwszy chyba stosujemy gdy zapomnieliśmy kogoś dodać we wniosku. A drugi np. jak urodziło się dziecko.
Ale pewnie będą dwie drogi.
1. Przyznać karty i od razu je anulować z winy urzędnika. Potem przyznać poprawne i pisać wszystko w wyjaśnieniach półrocznych i rocznym, czemu liczba wniosków powinna być w systemie mniejsza (bo będzie liczyć ten błędny i nowy).
2. No i druga opcja - zignorować to i już tak zostawić, mogłaś nie zauważyć (nie wiem czy to rozsądne, ale to naprawdę za 2zł z groszami się z tym systemem męczyć...) Pewnie będą jakieś kontrole, ale czy to tak rażący błąd?
SYSTEM SI KDR, JEST NAPRAWDE SŁABO DOPRACOWANY W KWESTII EWENTUALNYCH POMYŁEK...
Warto poinformować użytkowników, gdy uda ci się rozwiązać problem.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Księgowość, DE, DM, KDR, Kadry
- Kontakt:
Re: POMOCY !!!
Helpdesk mi nie pomoże bo wysłałam zamówienie i już nic nie da się zrobić.
w Urzędzie wojewódzkim uzyskałam informację, że mam zapotrzebować środki za obsługę tego wniosku tak jak jest faktycznie na papierze i pamiętać przy sprawozdaniu, że mam pisać w uwagach wyjaśnienie.
Nawet w Urzędzie ubolewają nad tym systemem, że aż tak jest niedopracowany
Mam nadzieję, że nie będzie większych problemów z tym, że tak to zrobię.
Jak nie zapomnę to po sprawozdaniu dam znać czy to przeszło.
ps. Jakby ktoś miał jakieś inne rozwiązanie to proszę dalej o pomoc.
w Urzędzie wojewódzkim uzyskałam informację, że mam zapotrzebować środki za obsługę tego wniosku tak jak jest faktycznie na papierze i pamiętać przy sprawozdaniu, że mam pisać w uwagach wyjaśnienie.
Nawet w Urzędzie ubolewają nad tym systemem, że aż tak jest niedopracowany

Mam nadzieję, że nie będzie większych problemów z tym, że tak to zrobię.
Jak nie zapomnę to po sprawozdaniu dam znać czy to przeszło.
ps. Jakby ktoś miał jakieś inne rozwiązanie to proszę dalej o pomoc.
Oprócz POMOCY !!! - Kosz przeczytaj również:
Bardzo proszę o pomoc, mam kontrolę
Pytanie.
Policja?
jak to się robi ????
wychowawcze
ZDO
tak w ramach upewnienia szo
koordynacja
becikowe
bardzo trudna sprawa!!!!
woda