Pomocy-błąd w decyzji -odwołanie - pomocy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 27 lis 2014, 10:51

Proszę udostępnijcie wzór postanowienia prostującego błąd rachunkowy piśmienniczy. Zwaliłam uzasadnienie decyzji zobowiązującej do zwrotu, gość się mi odwołał od decyzji . Przed wysłaniem do sko chce sprostować decyzję. Nigdy tak nie miałam i mam jedynie blade pojęcie jak to zrobić. Więc błagam pomóżcie mi!
Banika123

Napisano: 27 lis 2014, 11:52

Elmer i inni proszę podpowiedzcie coś!
Benika123

Napisano: 28 lis 2014, 8:52

P O S T A N O W I E N I E

Na podstawie art. 113 § 1 w związku z art. 126 kodeksu postępowania administracyjnego (tj. Dz. U. z 2013 r., poz. 267 z póź. zm.) Dyrektor Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w działając na podstawie Pełnomocnictwa

P O S T A N A W I A

sprostować z urzędu oczywistą omyłkę pisarską w uzasadnieniu decyzji nr MOPS- z dnia w ten sposób, że szóste i siódme zdania o treści:

Z dokumentacji….

zastępuje się zdaniem:

Z dokumentacji…...

U Z A S A D N I E N I E

Decyzją MOPS- z dnia odmówiono Pani przyznania od 01-11-2014 r. świadczeń rodzinnych. W uzasadnieniu omyłkowo wskazano, że…..
Powstały błąd stanowi zatem oczywistą omyłką pisarską, którą należało sprostować ponieważ nie miała wpływu na rozstrzygnięcie.
Postanowiono zatem jak w sentencji
Na niniejsze postanowienie służy prawo wniesienia zażalenia do Samorządowego Kolegium Odwoławczego w za pośrednictwem Dyrektora tut. Ośrodka w terminie 7 dni od daty doręczenia.
Otrzymują:
1. adresat
2. a/a
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x