Cześć miesliście juz jakieś odwołanie w sprawie nie przyznania pomocy finansowej na utrzymanie mieszkania.ja wlaśnie takie otrzymałam, rodzina tłumaczy się ma aby 1.268,00 zł na osobe co nie gwarantuje im porwadzenia normalnego domu. jest to dla nich krzywdzące bo spotkała ich kara a nie chcą wychowywać dzieci na klientów pomocy społecznej. wiem że wyslemy do do SKO. może miał ktos podobna sytuację. napiszcie jakie informacje zawarliście wpiśmie na odwołanie do SKO.
pomocy - odwołanie RZ na odmowę przyznania świadczenia na utrzymanie mieszkania
Re: pomocy - odwołanie RZ na odmowę przyznania świadczenia na utrzymanie mieszkania
my też wysłaliśmy w poniedziałek odwołanie dotyczące dofinansowania do rachunków i czekamy na odpowiedź, ciekawe co SKO odpisze, mam nadzieję, że nam przyznają rację, bo w przeciwnym razie wszystkie zadania fakultatywne będziemy musieli dofinansowywać, a to byłaby paranoja, rodzina zastępcza to już jest sposób na zarabianie z tego co widać
Re: pomocy - odwołanie RZ na odmowę przyznania świadczenia na utrzymanie mieszkania
wiem, patrząc na dochody mieisęczne wraz z świadczeniami dzieci wychodzi powyżej 10.000 albo i więcej nawet, ale nasze rodziny zastępczej mają zdanie jak się nalezy to trzeba dać. trudno tez bedziemy czekać na deyczję SKO.
Jak państwo chce się pozbyć domów dziecka, to musi płacić prywatnym osobom.
zgadzam się z O.K zobaczmy jakie koszty ponosimy za placówkę !!!!
Ze strony prawnej mogę jedynie dodać, że wszelkie informacje jakie chcieliście żeby były wzięte pod uwagę musiały się znaleźć w decyzji i teraz już nic nie można zrobić (chyba że w ramach samokontroli zmienić zaskarżoną decyzje) ponieważ jak w piśmie zostaną zawarte inne przesłanki niż w decyzji to jak nie SKO to na pewno uchyli ją Sąd Administracyjny.
ponadto Ustawa określa kiedy należą się świadczenie na pokrycie kosztów za mieszkanie.
Biorąc pod uwagę koszty prywatnego domu czy mieszkania to i tak są dużo niższe niż koszty utrzymania placówki.
ponadto Ustawa określa kiedy należą się świadczenie na pokrycie kosztów za mieszkanie.
Biorąc pod uwagę koszty prywatnego domu czy mieszkania to i tak są dużo niższe niż koszty utrzymania placówki.
Oprócz pomocy - odwołanie RZ na odmowę przyznania świadczenia na utrzymanie mieszkania - Stare tematy przeczytaj również:
SZKOLENIA DLA RODZIN ZASTĘPCZYCH I KANDYDATÓW NA RODZINY ZASTĘPCZE
Decyzje o odpłatnoći za pobyt w pieczy
Koordynatorzy!
odpłatność od pełnoletnich wych. kn pozostających w rodzinie zastępczej
Pomoc na kn na nowych zasadach jednak ze strona nie miala decyzji odmownej
Osobista opieka nad dzieckiem
Rodzina wielodzietna a środki na utrzymanie lokalu
gminy nie chcą wsólfinansować pobytu w pogotowiu
wyprawka dla dzieci z domu dziecka
aktywny samorząd - obszar F
wniosek o przyznanie świadczenia na utrzymanie lokalu mieszkalnego
DPS NIE CHCE PRZYJĄĆ DZIECKA