pomocy opłata za dodatkową forme karty - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 06 mar 2020, 10:42

Hej pomocy,
pierwszy raz mam taka sytuację, rodzina zamówiła teraz dodtakową formę karty-elektroniczną. Nie znam procedury, wiem, że sa opłaty, ale gdzie te pieniądze wpłacaj na które konto gminy czy MOPS, bo własnie mops obsługuje i co dalej z tymi pieniędzmi, gdzie przesłac ile u Nas zostaje, czy jakś decyzja do rodziny, POMOCY
paula2222
Praktykant
Od: 08 lip 2019, 9:11
Zajmuję się: PS

Napisano: 06 mar 2020, 12:21

Art. 13. [Opłata za wydanie Karty lub jej duplikatu]
1. Karta jest przyznawana bezpłatnie, z zastrzeżeniem ust. 1a.
1a. Wydanie Karty podlega opłacie w wysokości 9,21 zł, w przypadku gdy:
1) członkowi rodziny wielodzietnej, na jego wniosek, wydana już została wyłącznie karta tradycyjna i następnie członek rodziny wielodzietnej wnioskuje o kartę elektroniczną albo
2) członkowi rodziny wielodzietnej, na jego wniosek, udostępniona już została karta elektroniczna i następnie członek rodziny wielodzietnej wnioskuje o wydanie karty tradycyjnej.

Jednocześnie gminie przysługuje 5% pozostałe 95% opłaty stanowi dochód budżetu państwa.
Wnioskodawca wpłaca na nasze konto opłatę my przelewamy środki na konto Urzędu Gminy
Arleta 22
Stażysta
Od: 22 lis 2017, 14:38
Zajmuję się: śW

Napisano: 06 mar 2020, 13:14

czyli 95% zwraca gmina a 5 % na co moze wykorzystać?
Na jakie konto gmina przelewa środki?
paula2222
Praktykant

Napisano: 09 mar 2020, 16:42

czyli 95% zwraca gmina a 5 % na co moze wykorzystać? Może wykorzystać na co tylko zechce :lol:
Na jakie konto gmina przelewa środki? Na konto wyżej? :p Urzędu Wojewódzkiego? ;)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 10 mar 2020, 11:22

ale Klient powinien od razu na konto gminy czy OPS wpłacić należność,na jaki paragraf zaksięgować ??
Jaki ma czas gmina na przekazanie środków do wojewódzkiego
Czy cos musze wyłsac Klientwoi na piśmie ze ma opłacać??/ pomocy pierwszy raz mam taki przypadek, wszystko było do tej pory bezpłatnie u mnie/
paula2222
Praktykant

Napisano: 10 mar 2020, 14:09

rady też są bezpłatne więc nie wymagaj za dużo :lol: u mnie klient wpłaca na konto ops, ale takimi sprawami to chyba księgowość powinna się zająć, czy to ty przy okazji księgowością się też się zajmujesz? ;)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem