POMOCY pismo o wpłaty bezpośrednio do GOPS NOWA - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 24 sty 2017, 11:42

wierze ze jestes fachowcem w swojej dziedzinie, w koncy Ty bierzesz za odpowiedzialnosc i pieniadze. proponuje w pismie do dluznika powolac sie, ze w zwiazku z tym, ze na szkoleniu tak uslyszalas i to jest podstawa Twojej decyzji.
pozdrawiam
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 kwie 2015, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 24 sty 2017, 11:44

i tak pewnie zrobię, zajmuje się funduszem od kiedy on tylko powstał i żadna z kontroli nie miała nigdy zarzutów do mojej pracy... a ty widocznie masz, może potrzeba Ci bardziej ambitnego zajęcia hehe a może wystarczy spokojniej podchodzić do sprawy :D
sweet.lemon
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 09 cze 2016, 11:18
Zajmuję się:

Napisano: 24 sty 2017, 13:17

sweet.lemon ma racje... zerknij legalna na art. 27 ust.11 naszej ustawy a potem na art. 1026 paragraf 2 ustawy - kodeks postepowania cywilnego
Mistrzyni

Napisano: 24 sty 2017, 14:04

Ja również przyjmuję wpłaty od dłużnika jeżeli chce on bezpośrednio wpłacić na nasze konto. Komornika informuję o dacie wpłaty i kwocie a on potem informuje dłużnika o kosztach.
Tak samo, jak dłużnik zwróci się do nas o rozłożenie na raty długu, to jeżeli są przesłanki rozkładamy na raty i informujemy o tym komornika.
MegaMocny

Napisano: 24 sty 2017, 15:07

Mistrzyni pisze:sweet.lemon ma racje... zerknij legalna na art. 27 ust.11 naszej ustawy a potem na art. 1026 paragraf 2 ustawy - kodeks postepowania cywilnego
więc prosze mi wskazać, gdzie tu jest napisane, że dłużnik nie może wpłacac na konto wierzyciela
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 24 sty 2017, 15:55

Też uważam jak sweet.lemon. Kiedys mielismy taka sytuację, że wysłaliśmy info do Komornika o wpłacie, i chciał nałożyć na nas karę, że przyjęliśmy pieniądze od dłużnika. Po zmianie ustawy i braku wydawania decyzji dla dłużników, wszystkie wpłaty muszą przechodzić przez Komorników.
Karolina1975

Napisano: 25 sty 2017, 8:43

Karolina1975 pisze:Też uważam jak sweet.lemon. Kiedys mielismy taka sytuację, że wysłaliśmy info do Komornika o wpłacie, i chciał nałożyć na nas karę, że przyjęliśmy pieniądze od dłużnika. Po zmianie ustawy i braku wydawania decyzji dla dłużników, wszystkie wpłaty muszą przechodzić przez Komorników.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nadal nikt mi nie wskazał podstawy prawnej, halooo ludzie (urzędnicy)macie jakieś swoje zdanie i wiedzę czy tylko to co wam się narzuci????
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny