Pomocy problemowa zagranica - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 07 mar 2017, 9:19

Klientka złożyła wniosek na pierwsze i drugie dziecko pod koniec kwietnia. Przed wydaniem decyzji zgłosiła że mąż od czerwca wyjechał do pracy zagranice. Wniosek został wysłany do ROPS. W dniu dzisiejszym dostaliśmy odpowiedz że za kwiecień i maj my wypłacamy. I teraz pojawia sie problem, bo jeśli mam jej wypłacić na pierwsze dziecko to potrzebuje dochody męża. Nie wiem jak mam to wszystko ugryść. Ktoś ma jakiś pomysł.
czarnaM

Napisano: 07 mar 2017, 12:56

Elmer bardzo proszę o pomoc.
czarna M

Napisano: 07 mar 2017, 12:58

Wzywasz Panią i prosisz o dostarczenie dokumentów jakie Ci będą potrzebne do rozpatrzenia wniosku za ten okres.
mika31
Awatar użytkownika
Referent
Od: 16 lut 2017, 14:32
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 07 mar 2017, 13:03

kompletujesz potrzebną dokumentację - Łapią się w kryterium - przyznajesz, przekraczają - dajesz odmowę i tyle
Gość

Napisano: 07 mar 2017, 13:44

Dzięki za pomoc. Jednak problem mam z tym czy rozpatruje ten wniosek na dzień dzisiejszy czyli liczę dochód męża z pracy za granicą i wypłacam tylko na drugie.
czarnaM

Napisano: 07 mar 2017, 13:47

czarnaM pisze:Dzięki za pomoc. Jednak problem mam z tym czy rozpatruje ten wniosek na dzień dzisiejszy czyli liczę dochód męża z pracy za granicą i wypłacam tylko na drugie.
jak pan pracuje cały czas za granicą to normalnie bierzesz jego dochód za 2014 jeżeli już wtedy tam pracował i pracuje cały czas albo jak zaczął pracę po 2014 to dochód z miesiąca następującego po miesiącu w którym nastąpiło uzyskanie dochodu.
Panią też normalnie weryfikujesz. Jak będzie przekroczenie to na pierwsze odmowa a na drugie przyznajesz.
mika31
Awatar użytkownika
Referent
Od: 16 lut 2017, 14:32
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 07 mar 2017, 14:30

Mąż tej kobiety zaczął pracę od 1 czerwca 2016r. ona zgłosiła nam to 6 czerwca 2016 i wtedy tez wniosek został wysłany do ROPS.
czarnaM

Napisano: 07 mar 2017, 14:51

Rozumiem że na dzień dzisiejszy robie uzysk z pracy męża. On ma to wpisać na załączniku nr. 2 ?????
czarnaM

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x