U nas przedkłada się sprawowanie faktycznej opieki nad dzieckiem ponad wyrok. Tym samym, u nas to ojciec by dostał ale dopiero po skomplikowaniu dokumentacji, czyli wyrok, wywiady po obu stronach i dobrze jakbyś się zwróciła o opinię do prawnikaBiankaaa pisze: 21 kwie 2021, 9:20Matka oświadczyła że mimo posiadanego przez nią orzeczenia sądu że dziecko winno być z nią to dziecko od ponad roku mieszka z ojcem na terenie innej gminy. Inny ośrodek potwierdził ze dziecko mieszka z ojcem. Co w takiej sytuacji. Stan faktyczny czy wyrok sądowyKattis pisze: 21 kwie 2021, 8:20 Wezwanie do matki do wyjaśnienia sprawy (wyjaśnicie sobie w ogóle czy u was mieszka czy jeszcze w innej gminie), a potem jak nic nienależnie pobrane na jedno dziecko.
Do ojca bym nic nie pisała - RODO i te sprawy. Jeśli chce to wniosek może złożyć, świadczenie jest dobrowolne w końcu
Tak jak piszą wyżej - wyrok najważniejszy, inne sprawy mnie nie interesują.
Też miałam sytuację, że złożył ojciec a z wyroku wychodziło że matka. Tłumaczył mi przez telefon, że oni po rozwodzie ale i tak mieszkają razem i dziecko jest również przy nim. Mimo wszystko zrobiliśmy odmowę i temu Panu powiedziałam, że matka ma złożyć wniosek i tyle.
Pomocy, zagmatfana sprawa......
-
- Praktykant
- Zajmuję się: świadczenia wychowawcze
- Kontakt:
Re: Pomocy, zagmatfana sprawa......
Oprócz Pomocy, zagmatfana sprawa...... - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Czy Wasza informacja zawiera oznaczenie organu administracji publicznej
e-mail naruszenie ochrony danych
Wniosek na nowy okres zasiłkowy z SKO.
decyzja żądająca zwrotu a uchylenie z innej gminy
weryfikacja podpisu elektronicznego program Sygnity
konflikt
przekierowanie wniosku
Uchylenie za okres koorfynacji
CUDZOZIEMIEC- wniosek o 500+
nienależnie pobrane PUW
dzieci w pieczy zastępczej
Potrącenie NP z 500+