POMOST A JAVA - Oprogramowanie

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 21 wrz 2015, 8:50

Witam. Mam taki problem. Na komputerze na którym mam zainstalowany POMOST i na nim jest serwer. Na tym komputerze mam Jave w wersji 7. Na komputerach na których mam stacje robocze zainstalowana został (niestety) wersja Javy nr 8. I oczywiście POMOSt tam przestał działać. Wogóle nie chce się uruchomić. Proszę o odpowiedź. Czy POMOSt działa na JAvie 8 ??
ninka

Napisano: 22 wrz 2015, 12:38

witam,

Po wgraniu Javy 8 na stacjach roboczych musisz sprawdzić i ew. poprawić ścieżkę do zmiennej JAVA_HOME. W razie czego dokłądny opis:

Windows 7 (winXP podobnie):
Prawym myszy na "Komputer" -> właściwości -> zaawansowane ustawienia systemu -> zakładka "zaawansowane" -> przycisk "zmienne środowiskowe". Tutaj w dolnym oknie szukasz zmiennej JAVA_HOME. Powinna wskazywać na aktualną ścieżkę, gdzie zainstalowana jest Java, np: "C:\Program Files (x86)\Java\jre8". Żeby sprawdzić ścieżkę wejdź w komputer -> dysk C -> katalog "Program files (x86)" i/lub "Pliki programów"/"Program Files" -> java -> jre8

pozdrawiam.
SoroQ

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem