mam zaświadczenie ze szkoły że ciecko od 20.02.2015r. się nie uczy. wyslałam matce która pobiera zr wezwanie w którym napisałam że nie udzielenie wyjaśnień w terminie spowoduje wstrzymanie wypłaty. Wypłaty zasiłków mamy 20go. w tym też dniu nie minie jeszcze termin na udzielenie wyjaśnień, więc powinnam normalnie wypłacić mimo że mam zaświadczenie że się nie uczy czy wstrzymac wypłatę???
na wypłatę świadczeń masz czas do końca miesiąca więc czekaj do 20 ( osobę usuń z listy wypłat ) po wyjaśnieniach wypłacisz lub uchylisz
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
świadczenia rodzinne pisze:ok. dzięki a jak zrobić jeżeli zasiłki bierze w kilkoro dzieci? przesunąć wypłatę na wszystkie do końca miesiąca?
ja tak robię
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Ja po dostarczeniu zaświadczenia ze szkoły wszczęłabym postępowanie ws. uchylenia odpowiednich świadczeń, jednocześnie w pouczeniu dając możliwość wypowiedzenia się co zebranych materiałów w terminie 7 dni. Pani nie przychodzi - decyzja uchylajaca.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)