pomóżcie mi - wklejam link w innego działu - bezdomny - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 09 wrz 2014, 7:48

err

Napisano: 09 wrz 2014, 8:20

moja odpowiedź tamże
p..

Napisano: 09 wrz 2014, 9:12

Dzięki. A powiedz mi, wydaję decyzję przyznającą schronienie i posiłek, tak? I przekazuję tę decyzję do schroniska i do klienta?
(piszę tu, bo tam mało kto zagląda)
err

Napisano: 09 wrz 2014, 9:47

wg mnie powinno odbyć to się tak:
1. gmina pobytu osoby bezdomnej przyznaje pomoc z art. 48 zgodnie z art. 101.3 i 4
2. następnie zwraca się do was o zwrot wydatków zgodnie z art.101.7

jeśli jednak przesłali sprawę do was, to nie ma co się szarpać i przedłużać rozpatrzenia sprawy. trzeba ustalić na czyje konto przelać koszty schronienia i posiłku. jeśli wydaliby decyzję zgodnie z tym co powyżej napisałem, to i tak musielibyście zapłacić. na twoim miejscu po załatwieniu sprawy wysłałbym do nich pismo, by w przyszłości przyznawali pomoc w miejscu pobytu (zgodnie z powyższym) i występowali do was o zwrot wydatków.
p..

Napisano: 09 wrz 2014, 9:49

aha, tak decyzję i do klienta i do schroniska
p..

Napisano: 09 wrz 2014, 10:10

Bardzo Wam dziękuję.Tak właśnie pomyślałam, ze lepiej byłoby, gdyby to oni sami wydali, a potem nas obciążali, będę to mieć na uwadze następnym razem.
Czy ma znaczenie fakt, ze chłopak ma świadczenia rodzinne na siebie (jest sierotą) pobiera 115 zł zasiłku i 170 zł dodatku z tyt. samotnego wychowywania w sumie 285,00 zł. W lipcu i w sierpniu pobrał, bo jest jeszcze uczniem, we wrześniu dostanie, jak dostarczy do MOPS zaświadczenie ze szkoły.
err

Napisano: 09 wrz 2014, 10:52

póki co, jeśli nie ma przyznanych tych świadczeń od września i nie osiąga innych dochodów, to we wrześniu dochód za sierpień jest utracony.
p..

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x