Pomóżcie...śp na dorosłego - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 10 lut 2015, 17:27

Podstawę prawną tworzy treść normatywna przepisu nadana powszechnie obowiązującym wyrokiem trybunału.
Co do drugiej sprawy. To wniosek o zdo został zawieszony ze względu na wyjaśnie sprawy o śp. Uchylenie decyzji o śp przez sąd nie kończy sprawy. Także ta sprawa ze sp nie została zakończona, zeby była podstawą do odwieszenia sprawy o zdo.
A ty jak dla mnie jestes zwykłym propagandzistą rządowym, który wykorzystując zdezoteintowanie pracowników spowodowane ich niewiedzą chce wpływać na podejmowanie przez nich niekorzystnych rozwiązań dla opiekunów dorosłych ON.
m&m

Napisano: 10 lut 2015, 18:25

Jesteś chyba osobiście zainteresowana tymi sprawami i nie jesteś obiektywna - Ty chcesz żeby tak było a niekoniecznie tak jest.
Co do tego wyboru, tak teoretycznie gdybyś była na miejscu tej osoby co ma wybrać ubieganie się o zdo, czy o świadczenie pielęgnacyjne - to co byś wybrała?
Gość

Napisano: 10 lut 2015, 19:32

Tak, jestem osobiście zainteresowana tymi sprawami, stąd moje rozeznanie w nich. I w odróżnieniu od ciebie, swoje argumenty, w których posądzasz mnie o brak obiektywizmu jestem w stanie poprzeć odpowiednimi cytatami. Tobie natomiast pozostało powtarzać w kółko swoje wywody jak mantrę. Nic więcej nie mając na ich poparcie.
A co do wyboru, nie po to skarżyłam do sądu, zeby teraz w obliczu dwóch pozytywnych dla siebie wyroków TK zadawalać się zdo oraz godzić się na dalsze bezprawie przy sprawowaniu opieki nad osobą całkowicie niesamodzielną, zarówno fizycznie jak i intelektualnie.
m&m

Napisano: 10 lut 2015, 20:42

No wiesz m&m w całym procesie nauczania nie chodzi o cytowanie, ale o rozumowanie.
Mimo wszystko - powodzenia.
Gość

Napisano: 10 lut 2015, 21:31

Ty najlepiej udawadniasz, ze rozumienie pewnych treści wynikających jedne z drugich sprawia ci największy problem.
m&m

Napisano: 10 lut 2015, 22:07

No masz. Ja grzecznie a tu z pazurami. Bez powodzenia.
Gość

Napisano: 10 lut 2015, 23:39

No ja tak samo grzecznie jak ty, tyle że szczerze, prosto i bez podtekstów.
A po takich życzeniach najlepiej poznać kto jakim jest człowiekiem.
m&m

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x