ponowne powołanie Zespołu - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 27 lip 2015, 12:57

Witam
mam prośbę, muszę podjąć działania w zakresie ponownego powołania Zespołu.
Proszę o instrukcję z wykładnią czasu jaki muszę zabezpieczyć na kolejne etapy.
Pytanie :
- czy jest konieczna nowa Uchwała w sprawie określenia trybu i sposobu powoływania i odwoływania członków Zespołu oraz szczegółowych warunków jego funkcjonowania?
- Porozumienia wysyłać razem z pismem z prośba o przystąpienie do współpracy?
Proszę o pomoc bo jestem nowa w tym temacie, a zadanie czeka i czas ucieka
Dziękuję za wyrozumiałość i mam nadzieję na to, że uzyskam pomoc
Seniorka
Seniorka

Napisano: 27 lip 2015, 13:13

Proszę poczekać na podpowiedź Juniora.
Jest dobry w temacie, który Panią interesuje. Pomoże na bank;)
Emilka.

Napisano: 27 lip 2015, 13:40

hmmm:) to ja Junior:) Oj Emilka Emilka:0 pewnie że podpowiem:)
Seniorka co do zachowania czasu na kolejne etapy powołania zespołu to sama o tym zdecydujesz.. Pamietaj tylko o tym żeby nie było przerwy miedzy kadencjami Zespołu. (bo to póxniej problem ze sprawozdaniami i nie daj Boze jeszce wpłynie w tym czasie jakas karta i potem niewiadomo kto ma sie nia zając:)) Zatem to bardzo ważne. Napisz ładny list do wszystkich jednostek z informacja że kończy sie kadencja Zespołu i trzeba powołać nowy. Zwróć uwage na to żeby poczuli sie potrzebni w pracy Zespołu. przedstaw prawne aspekty powołania zespołu i powage jego istnienia. zachęć do współpracy i połóż nacisk na to by osoby oddelegowane do pracy w zespole były kompetentne i nieprzymuszone..bo tylko wtedy ta praca bedzie miała sens. Dołącz np. dwa egzemplarze porozumienia wcześniej rzecz jasna podpisanego przez burmistrza, wójta ...... i wyznacz czas do odesłania jednego podpisanego do ciebie. Potem jak ci odeślą te porozumienia to stwórz zarzadzenie w którym postanawia się powołanie zespołu w składzie takim jak dostałąś porozumienia i zapisz w tym zarządzeniu od kiedy wchodzi w życie. Logicznym wydaje sie być by był to przełom daty końca starej kadencji z nową... (bez minuty przerwy):) jak ci wójt, burmistrz.... podpiszę to zarządzenie to roześlij je do jednostek które podpisywały porozumienia w ramach informacji... Jesli uchwała jest juz stworzona czyli sposób powoływania i odwoływania członków itd... a nie ma potrzeby wprowadzania zmian do niej to iech zostanie....:) nie ma konieczności nowej uchwały.. chyba że ta poprzednia jasno odności się tylko do jednej kadencji zespołu.. (bywały takie przypadki gdzie pisano UCHWAŁĄ Nr 0927665485 w sprawie szcegółowych warunków funkcjonowania ZI ble ble ble w kadencji Zespołu 2010/2013) bezpiecznie jest zrobic ogólna uchwałę.. jeśli macie już regulamin i nie wymaga on zmian to też może zostać. zwołujesz cały zespół i dopełniasz reszty formalności zgodnie z regulaminem ewentualnym.

Ps. Emilka jak cos pominąłem to dopisz:)
junior

Napisano: 27 lip 2015, 14:05

NIe ma potrzeby nic dodawać do wykładni Juniora. Powoływałam ZI- tą samą metodyką.;)
Na początku lipca zrobiłam pierwsze posiedzenie w Nowym składzie. Spotkanie podzieliłam na 3 części
1. odczytanie Zarządzenia w sprawie składu, złożyli stosowne oświadczenia
2. wybór Przewodniczącego, sekretarza, itd
3. Przedstawiłam plan działalności ZI na 4 lata ..dyskusja, propozycje,
Walnęłam w protokół i otworzyłam szampana...
Emilka.

Napisano: 27 lip 2015, 14:19

no i gra gitara:) zatem Seniorka masz rozwiazanie na tacy. :) gdyby nie to że każde pisma tworze na bieżąco i nie powielam ich form przez trzymanie schematów w komp. chetnie bym ci je wysłał miałabyś mniej roboty... dltego opisałem dosć obszernie to jak powinno one ygladać.. życze powodzenia
junior

Napisano: 27 lip 2015, 20:20

z tym wysyłaniem to się zagalopowałeś nieco, nie sądziszszsz...?? ;);) Ta pani nie prosiła o to. Więc ? No;)
wiesz o czym mówię.

ps .żartuję;)
Emilka.

Napisano: 27 lip 2015, 20:24

Być może i tak Emilka: ale..... taka nasza profesja żeby wychodzić do potrzebujących z inicjatywą pomocy wiec....? wybaczysz:)? ;)
junior

Napisano: 27 lip 2015, 20:27

Nie ma mowy :(
ps. wysyłać ???????????????????????????? :o
Emilka.

Napisano: 27 lip 2015, 20:35

No dobra:) podpowiedzieć tylko chciałęm:) ale przeciez nie wyslę bo tego nie mam:) poza ty wierze w kreatywnosc i twórczosć forumowiczów:)
junior

Napisano: 27 lip 2015, 20:56

no. :)
Emilka.

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x