popatrzcie proszę - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 28 gru 2015, 10:28

Nie jestem w FA za długo czy mogłabym prosic Was o pomoc Mam dłuyznika (dłużnik jest naszymm DŁ od paru lat) zawsze przychoził na wywiad tym razem troche sie spoznil i poszlo zawidomienie o wszczexciu post. dot uznanie go za uchylajacego on przyszewdł wiec jedno pytanie:
1) czy robie z nim wywiad odbeiram oświadczenie i koncze na art. 6 tj. infomruje OWW I Komornika czy wcześniej pisze decyzje umarzajace postewpowanie w sprawie uznania go za uchylajacego sie?
2) ten DŁ do tej pory był na PUP a teraz przyszedł i mowi ze podjal prace z tym ze czeka na umowe I co ja po uzyskaniu takiej infomacji powinnam zrobic napisałam w UWAGACH w wywiadzie (pod czym się podpisał) ze poinformaowałm go o donisienu tej umowy czy to jest ok czy powinnam mu wysłac jakis pismo o dotraczeniu tej umowy, termin itp.?
Bradzo Was prosze pomozcie
stokrotkka

Napisano: 28 gru 2015, 10:44

Mi się wydaje, że robisz decyzję umarzającą postępowanie, informujesz komornika i OWW o przeprowadzonych działaniach. Jak wyznaczyłaś termin na dostarczenie umowy to czekaj aż przyjdzie, jak nie przyjdzie to może jakieś pismo, ale ja takiego nie pisałam więc nie wiem jak miałoby wyglądać. Mam nadzieję że chociaż troszkę pomogłam :)
nowa15

Napisano: 28 gru 2015, 10:57

dziękuje :) moze jeszcze ktoś się wypowie i pomoze to moze potierdzi
stokrottkka

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x