Poradnik asystenta cz. II - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 60 z 81    [ Posty: 801 ]

Napisano: 05 maja 2014, 9:37

Witam ponownie, mam pytanie o dokumenty, które składacie do kierownika OPSu. Gdy miałam umowę zlecenie, składałam rachunek, miesięczny wykaz godzin (robiłam taką tabelę, w której były daty, ilość godzin i co robiłam- czy praca w ośrodku czy z rodziną i na jej rzecz), miesięczny wykaz działań z rodziną podpisany przez rodzinę (w tabeli były daty i wpisane działania podjęte dla rodziny i z rodziną i w uwagach info o ewentualnej notatce służbowej- gdy działo się coś bardzo ważnego). Obecnie mam umowę o pracę i nie wiem czy dalej składać te same dokumenty? Czy jest już ktoś po kontroli środków przyznanych z dotacji na asystenta rodziny? Czy taka komisja ma wymagania wobec dokumentacji asystenta rodziny? Na co mogą zwracać uwagę?
Nova123

Napisano: 05 maja 2014, 10:21

Nova123 pisze:W takiej kwestii najlepiej zapytać kierownika OPS lub kadrową, która przygotowała Ci wzór umowy- ona jest na bieżąco w tych sprawach. W sumie też mam zadaniowy charakter pracy, też się zastanawiam nad tym, może ktoś wie? Ale gdzieś na forum był zapis, że jeśli masz np 40 godzin w tygodniu, a święto wypada, np w środę, to powinnaś przepracować 32 godziny w tygodniu (40-8 godzin). Chyba że źle myślę?

Ale wtedy wypłacone masz za 32 godziny czy za 40 ?
NowaAsystentka
Praktykant
Od: 09 kwie 2014, 6:49
Zajmuję się:

Napisano: 06 maja 2014, 19:25

NowaAsystentka pisze:
Nova123 pisze:Ale gdzieś na forum był zapis, że jeśli masz np 40 godzin w tygodniu, a święto wypada, np w środę, to powinnaś przepracować 32 godziny w tygodniu (40-8 godzin). Chyba że źle myślę?
Sprawa nie dotyczy chyba umów zlecenia, umów o dzieło.

Dzień wolny za 3 maja
viewtopic.php?f=2&t=207148216
wiem

Napisano: 07 maja 2014, 10:15

Witam serdecznie, ja również zwracam się z prośbą o przesłanie mi materiałów które mogłyby przydać mi się w pracy z rodzinami. Mój kierownik nie sprecyzował jak tak naprawdę mam dokumentować pracę , będę bardzo wdzięczna. Z góry dziękuję :-)
[email protected]
elwirq

Napisano: 07 maja 2014, 12:35

Hej!

Znalazłam to cudu w czeluściach Internetu, na pewno Wam się przyda - zawiera też wzory dokumentów :-)

https://www.szkoleniapokl.rops.krakow.pl ... odziny.pdf
Mhysa

Napisano: 07 maja 2014, 14:20

NowaAsystentka pisze:
Nova123 pisze:W takiej kwestii najlepiej zapytać kierownika OPS lub kadrową, która przygotowała Ci wzór umowy- ona jest na bieżąco w tych sprawach. W sumie też mam zadaniowy charakter pracy, też się zastanawiam nad tym, może ktoś wie? Ale gdzieś na forum był zapis, że jeśli masz np 40 godzin w tygodniu, a święto wypada, np w środę, to powinnaś przepracować 32 godziny w tygodniu (40-8 godzin). Chyba że źle myślę?

Ale wtedy wypłacone masz za 32 godziny czy za 40 ?
Mam umowę o pracę, więc nie wiem jak to będzie wyglądać, gdybym miała zlecenie, to na pewno miałabym mniej.
Nova123

Napisano: 08 maja 2014, 2:02

Asystent Rodziny - nowy dział forum ops.pl
viewforum.php?f=56
Andrzej

Napisano: 12 maja 2014, 21:08

Miałam 8 rodzin z którymi pracowałam, umowe miałam do końca grudnia. Teraz od maja mam nowa umowe i mam te same rodziny.
- czy od nowa procedura wg ustawy :wywiad, wniosek pracown socj do kierownika o asystenta, i zgoda kierownika , zgoda rodziny na współpracę.
- czy tylko aktualizacja sytuacji planu i zgoda rodziny na współpracę?
proszę o podpowiedź
kasia12

Napisano: 22 maja 2014, 13:42

aktualizacja
Darek 1

Napisano: 08 cze 2014, 22:21

Witam. Czy i ja mogę prosić o przesłanie przykładowych dokumentów, które powinien mieć asystent? zaczęłam pracę na stanowisku asystenta tydzień temu i pilnie poszukuje wskazówek i wzorów dotyczących dokumentacji prowadzonej przez asystenta rodziny. Mój email: [email protected]
Iva_89
Praktykant
Od: 08 cze 2014, 22:16
Zajmuję się:

Strona 60 z 81    [ Posty: 801 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x