Nova123 pisze:W takiej kwestii najlepiej zapytać kierownika OPS lub kadrową, która przygotowała Ci wzór umowy- ona jest na bieżąco w tych sprawach. W sumie też mam zadaniowy charakter pracy, też się zastanawiam nad tym, może ktoś wie? Ale gdzieś na forum był zapis, że jeśli masz np 40 godzin w tygodniu, a święto wypada, np w środę, to powinnaś przepracować 32 godziny w tygodniu (40-8 godzin). Chyba że źle myślę?
Sprawa nie dotyczy chyba umów zlecenia, umów o dzieło.NowaAsystentka pisze:Nova123 pisze:Ale gdzieś na forum był zapis, że jeśli masz np 40 godzin w tygodniu, a święto wypada, np w środę, to powinnaś przepracować 32 godziny w tygodniu (40-8 godzin). Chyba że źle myślę?
Mam umowę o pracę, więc nie wiem jak to będzie wyglądać, gdybym miała zlecenie, to na pewno miałabym mniej.NowaAsystentka pisze:Nova123 pisze:W takiej kwestii najlepiej zapytać kierownika OPS lub kadrową, która przygotowała Ci wzór umowy- ona jest na bieżąco w tych sprawach. W sumie też mam zadaniowy charakter pracy, też się zastanawiam nad tym, może ktoś wie? Ale gdzieś na forum był zapis, że jeśli masz np 40 godzin w tygodniu, a święto wypada, np w środę, to powinnaś przepracować 32 godziny w tygodniu (40-8 godzin). Chyba że źle myślę?
Ale wtedy wypłacone masz za 32 godziny czy za 40 ?