postanowienie SKO w sprawie karty dla wójta - Karta Dużej Rodziny

Strona 3 z 6    [ Posty: 53 ]

Napisano: 04 mar 2019, 13:13

Też tak myślałam, że technicznie się nie da, zadzwoniłam do ministerstwa, rozmawiałam z prawnikiem, który doradził, żeby wniosek wprowadzić do SI KDR, zapisać, zatwierdzić ale niemożliwe będzie w obsłudze takiego wniosku przyznanie kart, a komunikat jaki się pojawi wydrukować i przesłać z pismem przewodnim do SKO.
:lol: i co się okazało, żadnego komunikatu ani problemu ze strony SI KDR nie było, karty przyznałam i zamówiłam, więc co się mogę z SKO szarpać, skoro ich postanowienie było ostateczne i nie przysługiwał na nie żaden środek zaskarżenia.
eek
Praktykant
Od: 19 sty 2018, 10:36
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 04 mar 2019, 13:22

No i dobrze! :lol:
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 04 mar 2019, 13:36

już trochę to kdr prowadzę, ale nie uważacie, że ten podział jest bez sensu?
np. wydajemy ogólnopolska kartę, a ktoś zmienia miejsce zamieszkania na inną gminę to musi wnosić o nową kartę w innej gminie, a tą unieważnić... eh
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 04 mar 2019, 13:37

Iks pisze:No i dobrze! :lol:
Poważnie?. No to powiedz jeszcze z jakim numerem terytu przyznano te kdr? Czy to sa nr kart jak mają pozostali członkowie rodzin w waszej gminie, czy z takim jakie maja w gminie zamieszkania tamtego Burmistrza? :o
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 04 mar 2019, 13:39

Ja nie mam pojęcia - to nie u mnie. Ja bym chyba to próbował odkręcić w SKO zamiast klepać w program potencjalnie niepoprawnie.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 04 mar 2019, 13:41

wiem sorki to miało być do eek ;)
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 04 mar 2019, 13:42

Iks pisze:Ja nie mam pojęcia - to nie u mnie. Ja bym chyba to próbował odkręcić w SKO zamiast klepać w program potencjalnie niepoprawnie.
To być może by miało sens - rozpatrzenie tego wniosku w innej gminie, ale wtedy ten system powinien być dostosowany do takiej sytuacji :> uwazam, że ktoś "ponadto" skomplikował sprawę kierując to do SKO. Najlepiej zrzucić sprawę dla kogoś z obcej gminy i niech sie zastanawia, sam nie wiem co bym zrobił
ubu pisze:
Iks pisze:No i dobrze! :lol:
Poważnie?. No to powiedz jeszcze z jakim numerem terytu przyznano te kdr? Czy to sa nr kart jak mają pozostali członkowie rodzin w waszej gminie, czy z takim jakie maja w gminie zamieszkania tamtego Burmistrza? :o
A co się stanie jak będzie inny numer terytorialny? Bo pewnie będzie tej gminy, w której rozpatrzono ;s
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 04 mar 2019, 13:48

ja przyznałem KDR Burmistrzowi w naszej gminie zgodnie z ustawą, zamieszkujący gminę może mieć wydane kdr tylko w swej gminie zamieszkania, a dodatkowo do kart KDR w naszej gminie sa przyznane dodatkowe zniżki wyłącznie dla mieszkańców tej gminy. To wszystko jest niepoważne, co wszystkie inne ważniejsze sprawy Burmistrz tez będzie załatwiał w ościennych gminach? :o
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 04 mar 2019, 13:57

michu95 pisze: A co się stanie jak będzie inny numer terytorialny? Bo pewnie będzie tej gminy, w której rozpatrzono ;s
No to są technicznie rzecz biorąc niepoprawnie wydane karty jak dla mnie.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 04 mar 2019, 14:09

No i praktycznie rzecz biorąc jest też kolejna niezgodność przy korzystaniu z dodatkowych gminnych zniżek na KDR, przykładowo w naszej gminie jest 50% zniżki na basen, na podstawie kdr wydanych w gminie sąsiedniej, Burmistrz i jego rodzina tak samo jak i mieszkańcy gminy sąsiedniej nie maja prawa korzystać z tej zniżki na terenie naszej gminy, weryfikuje się to właśnie na podstawie nr kart
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Strona 3 z 6    [ Posty: 53 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem