Postępowanie wobec dłużnika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 01 gru 2015, 19:18

Pani po raz pierwszy miała przyznane świadczenie z FA na okres 2014/2015.Dłużnik nie odebrał zawiadomienia o przyznaniu świadczenia. Po wysłaniu wniosku o podjęcie działań OPS odpisał mi, że dłużnik nie mieszka na terenie ich gminy. Komornik posiada tylko adres meldunkowy, który ja równiez mam, adres zamieszkania nieznany. Dłużnik nie figuruje jako osoba skazana, z Centrum Personalizacji Dokumentów nie mam jeszcze odpowiedzi. Dłużnik nie wpłacił żadnej kwoty przez pół roku, wysłałam pismo o zobowiązaniach i informację o wpisaniu do BIG- pismo odebrała matka. Jakie kroki dalej należy zrobić ? Na nowy okres znów jest przyznane świadczenie... Pomóżcie
jolka74

Napisano: 02 gru 2015, 8:43

mam taką samą sytuację, z tym, że mam już odpowiedz z Centrum Personalizacji Dokumentów- również brak adresu! Świadczenie jest wypłacane. Chyba należy ustanowić kuratora dla nieobecnego do spraw doręczeń.
Gość

Napisano: 02 gru 2015, 23:00

Właśnie nie wiem, co z tym kuratorem. Jedni krzyczą,że nie trzeba, inni twierdzą, że jednak tak. Zajmuję się fa kilka miesięcy i nie jestem pewna, jak w końcu jest prawidłowo...
jolka74

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x