proszę podpowiedzcie mi prowadzę postępowanie wobec dłużnika, gdzie na wniosek wierzycieli z innej gminy (swoją drogą kobieta bardzo czepliwa i chyba chcą sobie robić na wzajem na złość). Dłużnik po wezwani na wywiad stawił się, był wówczas zarejestrowany jako bezrobotny w PUP, ale za dwa dni odwiesił działalność gospodarczą (która nie przynosi korzyści materialnych- otwarta by móc stanąć w jakimś przetargu - ale fakt jest taki że ja ma). Zobowiązałam go do wyrejestrowania się z PUP jako bezrobotny, w związku z tym ze odwiesił działalność i kazałam mu zarejestrować się jako poszukujący pracy jeszcze, ponieważ na chwilę obecną koleś nie ma kasy żadnej wiec niech robi wszytko by znaleźć lepszą płatną. Koleś oczywiście nie zarejestrował się jako poszukujący (choć urząd pracy) powiedział ze ma taką możliwość, działalność gospodarczą nadal ma. Powiedźcie mi czy ja ma z gościem coś robić dalej ?? Była zona sie bardzo czepia i kontroluje każdy krok co robimy z nim dalej, żeby od niego ściągnąć alimenty. ????
po co sobie utrudniać. Nie za bardzo rozumiem po co i na jakiej podstawie zobowiązałaś dłużnika do wyrejestrowania się z PUP. Ma odwieszoną działalność (czyli pracuje), zrobiony wywiad, informacja z wywiadu do komornika i organu - postępowania zakończone
kobieta strasznie się czepia, we wywiadzie dłużnik podał, ze łoży na utrzymanie miesięcznie w formie rzeczowej ok 100-200 zł, a środki pochodzą ze środków matki, z którą mieszka, napisałam to do komornika i oww, ale kobieta sie czepia że to nieprawda i że na jakiej podstawie to napisał - próbowałam jej wytłumaczyć to oświadczenie dłużnika, ale ta sie czepia ze do prokuratury pójdzie, bo to nieprawda! -
dłużnika nie zobowiazałam, tylko napisałm mu zykłe pism, ze powinien sie wyrejestrować z\ pup jako bezrobotny jeżlei prowadzi działalność gospodarczą, a może zarejestrowac sie jako poszukujący pracy bo działalność nie przynosi korzyści finansowych.