Potrącanie NP 500+- liczenie odsetek- SYGNITY

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
KalMar
Praktykant
Zajmuję się: ŚW

Potrącanie NP 500+- liczenie odsetek- SYGNITY

Post autor: KalMar »

Zwracam się z prośba do osób które dokonywały potrąceń 500+ w Sygnity. Mam wprowadzoną decyzję Wojewody do programu, który nalicza mi odsetki. Po każdym potrąceniu wysyłam pismo do Wojewody z podziałem potrącenia na należność główną i odsetki. Oni w odpowiedzi przesyłają mi swój podział. I wychodzi różnica :( Nie zgadza się o ok. 15 zł. Nie wiem teraz gdzie jest błąd? Czy Wojewoda (Wydział Budżetowania) ma prawo poprawiać program i zmieniać mi odsetki? dzwoniłam do sygnity i oni twierdzą że wszystko jest ok. Z tego co zrozumiałam to ja nie mam możliwości poprawiania odsetek. Z kolei Księgowośc Wojewody twierdzi że nie moge mieć inaczej niż oni!!!
W grę wchodzi też sporządzenie sprawozdania z 500+ (które kwoty wpisać?). Jeśli ktoś orientuje się w tym temacie proszę o wsparcie. To moje pierwsze potrącenie w programie. Z góry dziękuje za wszelkie sugestie.
ODPOWIEDZ