potrzebuję podstawę prawną do zapytania w ZUS

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
becik_77
Praktykant
Zajmuję się: ŚW
FA
SW
DM
KDR
Kontakt:

potrzebuję podstawę prawną do zapytania w ZUS

Post autor: becik_77 »

Witam
zajmuje się dodatkami mieszkaniowymi w urzędzie. Wysyłam wnioski o udostępnienie danych do ZUSu w sprawie wysokości dochodu brutto. Niestety nie mogę uzyskać odpowiedzi. Nie taka podstawa prawna! nie jestem OPS ani świadczenia rodzinne. Czy ktoś może mi pomóc bo mi się sprawy piętrzą?

- art. 3 Ustawy o dodatkach mieszkaniowych z dnia 21 czerwca 2001 r. (tj. Dz. U.
z 2017 r. poz. 180 ze zm.)
- art. 6 ust. 1c Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony danych osób fizycznych w związku
z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95//46/WE
- art. 23 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (jednolity tekst Dz. U. z 2016 r., poz. 922 ze zm.)
becik_77
Praktykant
FA
SW
DM
KDR
Kontakt:

Re: potrzebuję podstawę prawną do zapytania w ZUS

Nikt ?
Nic ?

:cry:
:-)
VIP
Zajmuję się: DM, DE
Kontakt:

Post autor: :-) »

art. 7. W toku postępowania organy administracji publicznej stoją na straży praworządności, z urzędu lub na wniosek stron podejmują wszelkie czynności niezbędne do dokładnego wyjaśnienia stanu faktycznego oraz do załatwienia sprawy, mając na względzie interes społeczny i słuszny interes obywateli.
Art. 77. § 1. Organ administracji publicznej jest obowiązany w sposób wyczerpujący zebrać i rozpatrzyć cały materiał dowodowy.
Ktos mi kiedys to podpowiedzial :)
becik_77
Praktykant
FA
SW
DM
KDR
Kontakt:

:-) pisze:art. 7. W toku postępowania organy administracji publicznej stoją na straży praworządności, z urzędu lub na wniosek stron podejmują wszelkie czynności niezbędne do dokładnego wyjaśnienia stanu faktycznego oraz do załatwienia sprawy, mając na względzie interes społeczny i słuszny interes obywateli.
Art. 77. § 1. Organ administracji publicznej jest obowiązany w sposób wyczerpujący zebrać i rozpatrzyć cały materiał dowodowy.
Ktos mi kiedys to podpowiedzial :)

Dziękuję bardzo.
Ciężki to jest temat, bo zusowska pani każe mi występować jako OPS, z którym nie mam nic wspólnego.
W ZUS-ie ściana milczenia, co uwzględnić w podstawie.
ODPOWIEDZ